everything that makes me feel alive

Hola amigos!! Kvällen igår var jättebra. Vi började här hemma i lägenheten där Sara, Moa och jag fixade oss. Käkade lite snabb middag för att sedan stressa till tåget som vanligt. Vid nio-tiden började folk komma, var trevligt att få träffa alla pojkvänner och flickvänner som är och hälsar på från Suecia. Jag sprayade mitt hår svart igår, var lite orolig att det skulle missfärgas, men än så länge så ser jag inget grönt i alla fall. Tog tre omgångar schampoo och sen var färgen borta. Nu ska jag fixa till mig lite, packa ner det sista i resväskan, väga den (orolig), och äta lite snabb lunch. Vid tolv tar jag tåget till Malaga, planet går halvfem, men jag vill vara i god tid... Vi hörs. Besos.

viernes

Två bilder från fredagskvällen!

vi taggar halloween


one of these days, you'll miss your train and come stay with me

Idag är det åtta veckor sedan jag satte mig på planet till Malaga. Det känns lite konstigt. Tiden har verkligen gått snabbt, men samtidigt så känns det som att jag har varit iväg mycket längre än åtta veckor. Imorgon flyger jag i alla fall till Teneriffa där jag får träffa min familj och min fina pojkvän. Jag har inte träffat Jens på 8 veckor, det är rätt lång tid. Ska bli jätteskönt att få bo på hotell, äta god mat och bara ha det riktigt bra. Just nu är jag lite småirriterad på vår värdfamilj, jag vet inte riktigt varför.

Igår fick jag förresten träffa Elin!! Hon hade köpt godis och en tidining till mig!! Blev så häääääär glad. Tyvärr är allt godis redan uppkäkat, men en fågel viskade i mitt öra att jag får nytt imorgon. Efter skolan drog Sara och jag till gymmet. Körde biceps, triceps och mage. Jobbigt, men vi hade jättekul. Igårkväll träffades vi hemma hos Elins kompisar som bor här nere, och efter det drog vi ut på stan. Trots att jag sov runt fem timmar inatt var jag på gymmet klockan 12. Sara och jag gjorde vårt eget lilla BodyPump-pass i en tom sal. Det var sjuuukt jobbigt. Nu har jag precis ätit och ska dra mig mot Miramar och köpa svart hårspray, alla ska klä ut sig ikväll!! Efter det ska jag packa!! Vid åtta tar Moa och jag tåget till Gaby. Ska bli riktigt roligt. Imorgon går flyget vid halvfem, men för säkerhets skull tar jag tåget klockan tolv, så jag har fyra timmar på mig att hitta till rätt gate.
Adios amigos!
Sugna?

även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur

Idag har jag gjort sista provet inför mitt höstlov, och fixat det mesta inför nästa vecka. Okej, jag ljög på det sista delen... men jag ska göra allt sånt imorgon. Ska även dra ner en sväng till stranden och bättra på min bränna lite. Idag fick vi reda på att skolan drar till Madrid 12-14 november!!! Riktigt nice! Det är även Tapaskväll på skolan nästa vecka med alla spanska värdfamiljer, men den missar jag, lite synd. Vår familj ska ut och vandra och klättra på ett berg på söndag, och även det missar jag.... MEN VAD GÖR DET NÄR JAG FÅR TRÄFFA MIN UNDERBARA FAMILJ OCH MIN FINA POJKVÄN? Just det, ingenting.

Idag har jag inte gjort mycket för världen, utan mest pluggat matte efter skolan. Har sett ett avsnitt Desperate Housewives och skypat med Emma. Ett bra avslut på en bra dag. När jag kom hem idag så var jag helt själv hemma, och efter ungefär en halvtimme kommer Moa in och bara "vad är det som luktar"? (Det luktade inte äckligt, utan det var röklukt) När sen min madre och min padre kom hem frågade de om det var Moa och jag som hade lagat mat för det luktade hela vägen ner i hallen (vi bor på fjärde våningen), men vi var ju inte skyldiga. Vid middagen kom det i alla fall fram att vår värdsyster Marian var boven och hon hade lagat mat och glömt stänga av spisen eller något sådant.
Dejt med sängen väntar. Puss
Min kompis och jag..

så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan

Min snälla syster ändrade mitt Spotify-konto till svenskt igen, vilket betyder att jag äntligen kan lyssna på lite svensk musik, typ Melissa Horn. Skola idag som vanligt. Satt kvar efter och pluggade lite praktisk marknadsföring, prov imorgon. Gick inom Miramar på vägen hem och hämtade ut mitt paket. Miniräknare och rakblad, trevligt skit! Hade hoppats på en liten godispåse, men ack nej. Men Elin kommer ju imorgon!! (Nu låter det som att det enda jag längtar till är godiset, men så är det inte, det ska bli riktigt kul att träffa Elin med!!)

Har inget mer vettigt att säga, så går och lägger mig nu istället. Eller jo, Moa och lite annat folk spelade innebandy efter skolan. Själv satt jag och pluggade. DET GJORDE ONT KAN JAG SÄGA. Usch, jag saknar innebandyn. Nu ska bara min svullna och äckliga tå sluta vara svullen, såret ska läka och sluta läcka äcklig vätska, och sen kan jag spela. Godnatt Sverige.
En bild från Ronda för någon helg sedan. Det var långt ner till marken därifrån.

de små sakerna

Idag är det tisdag. Idag har jag funderat mycket. Har kommit fram till några saker som fick mig lite extra glad idag.
  • Sara tog med en apelsin till mig på gymmet. Har inte ätit apelsiner på två månader, så det uppskattade jag jättemycket.
  • Ett vykort på mormor och morfar sittandes på en elefant i Indien låg idag på mitt skrivbord. Älskar er!
  • Mitt paket från Sverige har kommit så ska hämta det imorgon.
  • Skype-dejt med Maria en timme, me gusta mucho!
  • Lyssnade på Idas låt när pluggandet gick som sämst = cillen blev mycket gladare!
  • Pratat med en fin Jens, som faktiskt är finast i världen. Han lät mig flytta till Spanien, det var jättesnällt gjort.
  • Åt polkagris utan anledning och tittade på meningslösa youtubeklipp, och skrattade.
  • Lärde mig nästan hela Stand by me på gitarr.
Det var min tisdag det.
Nu ska jag sova riktigt gott. Det förtjänar jag. Godnatt!
Fina Ljunghusentjejer

VARNING FÖR liiiite BLOD

Har haft en konstig dag. Började med idrott, då jag blev lite övermodig och ställde mig på huvudet och föll över ner med min lilla högerfot på betonggolvet. En bit hud flög av och sedan dess har det varit blod och vätska, riktigt äckligt. Efter skolan drog jag med lite vänner och fikade, och efter det kikade vi på Halloween-kostymer. Vi ska klä ut oss på lördag, så har ni några tips så är det bara att kommentera (och nej de har ingen fisk eller sill-dräkt, tyvärr)!! Pga min äckliga stortå har jag inte varit på gymmet idag, utan istället pluggat engelska och psykologi. Imorgon har jag massor av matte att göra. Hatar matte. Till något bättre!! Jag kollar på Svenska Hollywoodfruar nu!! MARIA MONTAZAMI gör min måndag. Ska kika vidare och sen gå och lägga mig. Hörs imorgon. Pusss
Min fina fot

The Great Salt Lake

Idag känns det som att världen är emot mig. Spanskan har inte gått bra. Psykologin och praktisk marknadsföring har jag inte ens börjat på. Istället har jag varit på stranden en timme, tittat film i min lilla säng med Sara, Moa och Johan (White Chicks), och varit allmänt trött. Jag är helt slut. Jag är trött, men har sovit mycket. Jag saknar energi, men har ätit mat och popcorn. Jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag behöver värme, och jag bor i Spanien. Nu ska jag sluta grubbla och sova istället.
Bild på det modiga gänget som såg Pananormal Activity 2 (Maddes bild)

save tonight


Titta vad jag har lyckats ladda upp!! Vi hade allsång i flera timmar igår, riktigt soft. Kändes lite som lagkvällarna när Ludde eller Agge satt och spelade och vi andra sjöng med. Myyyysigt värre.

tiden

Jag har hela tiden försökt att inte räkna dagar här i Spanien. Jag tror att det gör mer ont än vad det gör bra. Idag går det inte att undvika. Idag är det den 24 oktober vilket betyder två månader till julafton. Två månader tills jag får träffa mina underbara vänner, sova i min egen säng och cykla i kylan till Gya. Kommer njuta varje sekund. Idag är det också fem dagar kvar till torsdag, och då kommer Elin hit!! Ska bli skönt att höra lite skånska och få äta lite svenskt godis. Det jag egentligen skulle skriva i detta inlägget är att idag är det exakt sju dagar tills jag får träffa Jens. Om sju dagar sitter jag på tåget till Malaga, för att sedan ta flyget till Teneriffa. Jag kommer inte kunna sluta le den dagen. Jag kommer vara så glad. Det var allt jag hade att säga just nu. Besos från Cillen.

pink sky

Gårdagen var hur bra som helst. God mat, trevligt folk, kubb, musik och en fin solnedgång. Då är livet bra. Idag ska jag plugga spanska, psykologi, och praktisk marknadsföring, så jag låter bilderna tala för sig själva. Hörs ikväll. Puss!

comida

MAT MAT MAT. Mitt liv består av massa mat. Jag gillar mat. Vanlig mat. Inte friterade pommes med steka ägg dränkta i olja. Jag gillar advokado, bönor, kött, fisk, skaldjur, bearnaisås, messmör, ost, knäckebröd, flingor utan choklad och massa socker, apelsiner, kiwi, vindruvor, kanelbullar, ris, kyckling. Usch vad jag blev sugen på allt det nu. När jag kommer till Sverige ska jag äta mycket mat (det är förresten mindre än två månader nu!!). Familjens kyl är förövrigt nästan tom just nu. När Maite inte lagar mat (frukost och mellanmål) lever jag på musli med någon bananbit (om det finns frukt). Förstår ni att jag har tröttnat på musli nu efter snart två månader? Jag saknar att kunna öppna kylen och veta att det finns mat som jag kan ta av. Jag vill inte ha muffins till frukost. Nu låter jag som en bortskämd dum unge, men då får jag helt enkelt göra det. I protest ska jag äta hamburgare hemma hos Gabbi ikväll. Moa, jag och några svennar ska dit och sola (i molnen), bada i pool, grilla, spela gitarr, lyssna på spotify och bara vara svenska för en kväll. Jätteskönt ska det bli. I protest mot spansk matkultur lägger jag upp tre fina bilder på när jag äter mat i Grekland. Ingen logik, men det behövs inte när man är hungrig.0

sötnöt

Vänner gör mig en tjänst. Utsätt er inte för Pananormal Acitivity 2. Fyfan säger jag bara. Satt med tummarna för öronen och resterande fingrar för ögonen i nästan en och en halv timme. Min mage känns inte bra, och jag har ont i huvudet. De sista sekunderna av filmen blev skärmen dessutom helt svart och vi väntade bara på att något läskigt skulle hända i ungefär en halv minut, och istället för det kommer regissörens namn upp, riktigt oschysst gjort.. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Sara och jag ska till gymmet vid elva imorgon! Istället för att lägga upp någon läskig bild så tar jag en som jag blir glad av.
Santorini i juni.

mardrömmar

Jag vet inte varför jag sa ja till att se denna filmen ikväll, men nu har jag gjort det så får skylla mig själv. Mysigt med mardrömmar inatt. Skola och gymmet idag, som vanligt. Har precis ätit en oerhört nyttig middag = pommes och friterat ägg. Jag vill ha svensk nyttig mat!! Vi hörs imorgon. Pusss!

'

Vad händer med världen? Den senaste tiden har 15 ouppklarade skottlossningar mot personer med invandrarbakgrund ägt rum i Malmö. Varför gör folk sådant? Åhh, jag blir så arg!!

21 oktober

Tänkte bara berätta om gårdagen och idagdagen (jag säger så) för er i och med att jag inte bloggade igår. Igår = skola, gym & Desperate Housewives. Idag = skola, ångest över matte B, (Jag hinner inte med när jag missar en ut av de två lektionerna vi har i veckan, hoppas att det löser sig). gym och OC. Jag har jättemycket plugg nästa vecka, men idag tog jag paus, det behövdes verkligen. Imorgon efter skolan (slutar klockan 11 på fredagar) ska jag gå ner och lägga mig på stranden och försöka få tillbaka lite färg, vill ha försprång när jag landar på Teneriffa. Nu har jag inte mycket mer att säga. Eller jo, fast jag gillar egentligen inte att skryta, men både igår och idag sprang jag 5km på gymmets rullband. Det är något som jag känner mig stolt över. Det var sviiiiiinjobbigt, men usch vad bra det känns efteråt. Nu säger jag godnatt, så hörs vi imorgon. Puss från cillen.
Haha, såg precis denna bild på fejan. Den är från en av kvällarna vi var hos Rickard. Social tjej! Jag var så hääääääär trött och klockan var runt tre, det var kallt, det fanns mysiga filtar och kuddar och jag somnade. Det var riktigt skönt.

California

Jag har ett nytt beroende. OC. Jag blir varm av den serien. Det är rätt bra för temperaturen börjar krypa neråt här borta. Även om det är 20 grader så är det ändå kallt. Kylan är annorlunda, vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Nu ska jag äntligen äta!! Skriver nog efter maten, vi hörs då! Förlåt för alla töntbilderna, men jag är ju rätt töntig av mig..


trouble sleeping

Skola, gitarrlektion och Aerobox är tre ord som beskriver min dag rätt bra. Hade engelskprov idag och det gick bättre än förväntat, vilket var skönt. Har min historiauppsats att skriva nu, och så ska jag äta. Min mage skriker MAAAAAAAAAAAT. Tränade mellan 6-7 och har fortfarande inte ätit.. förstår ni hur hungrig jag är? Igår på Culturan (kurs vi har för att lära oss om den spanska kulturen) läste jag att spanjorer äter i genomsnitt 2880 kalorier per dag!! Elvira, vår lärare, berättade att alla går upp i vikt här, men att de blir mycket vackrare. Lockande! Spanjorerna sover väldigt lite, mycket mindre än 8 timmar per natt, vilket är det rekomenderade. Min värdsyster som är 10 går och lägger sig senare än vad jag gör, dvs efter halvtolv.. Det var lite random information om spanjorerna. Jag fick förresten en till kudde igår så nu slipper jag vakna med ont i nacken varje morgon, skönt! Nu ska jag lyssna på skön musik och avsluta min historiatext. xoxo Sillygirl!

Har inte tagit några bilder idag så får bli en på mina busiga syskon från förra sommaren.

man måste dö några gånger innan man kan leva

Jag mår jättebra just nu (även om halsen gör ont). Jag trivs verkligen här i Spanien, och om 13 dagar får jag träffa min fina pojkvän och min saknade familj. Jag är jätteglad att jag åkte, att jag vågade flytta till ett annat land x antal mil hemifrån. Ifall någon av er funderar på att åka, gör det! Det kommer göra ont vissa dagar, men man överlever, det gör man alltid. Jag har fått det bästa från två världar, och det är jag jättetacksam för. Nu ska jag iväg och träna. Vi hörs, puss på er!

I walked alone on the beach where we always used to go

Just det, jag har skypat massa idag. Mamma, pappa, Adam, RASMUS, Malin och Jens. Rätt duktigt gjort! Jag fotade till och med Rasse men nu kan jag inte hitta bilderna någonstans.. Han var jättesöt i alla fall. Jag har jättetråkigt.. och så funderar jag på om jag ska tona håret mörkare eller inte. Herr utväxt har kommit på besök, och är där för att stanna. Inte bra. Har inte så direkt något vettigt att säga så borde väl sluta skriva, men jag orkar inte. Eller jo, nu går jag och lägger mig.
Glad cill fotar sig själv i sin ensamhet, sorligt men sant.
Jag köpte en ny kofta i Ronda igår, myspys.

jag sitter vid fönstret i mitt rum och blickar ut över stadens alla ljus

Hola amigos!!
Sorry för dålig uppdatering idag, men var duktig igår och skrev tre stycken så tänkte att ni kunde leva på dem idag med!! Min dag har ändå inte varit speciellt rolig, utan mestadels bestått av 80 engelska glosor (som jag nu kan som rinnande vatten), och en historiatext om "flodkulturerna". Inget kul, eller hur? Moa och jag har varit duktiga och bara tittat på ETT OC-avsnitt idag. Jag vill se mer, men jag borde sova snart. Istället sitter jag som värsta OC-nörden och tittar på OC-klipp med Ryan och Marissa. Jag är kär i dem. Haha, okej det lät bara jättetöntigt. Nej, nu ska jag sluta ta er tid, gör något vettigt istället. Besos de Espana!
Bilder från caféet där Moa och jag pluggade idag.

the sounds of silence

Jag hade nog den finaste lunchen i hela mitt liv idag. Maten var inte mycket att skryta med (albino-vit macka med massor av smör och lite skinka), men utsikten var desto bättre! Vi satt på kanten och tittade på den fantastiska utsikten (låter som en pensionär, men den var grymt fin!), samtidigt som en kvinna spelade harpa (bla Simon & Garfunkel) bredvid oss. Var jätteskönt att bara sitta och titta, lyssna, njuta och slippa tänka på allt med skolan, typ 90 engelska glosor... öhh. Har redan förträngt det. Nu ska Moa och jag bege oss till Lolas som är ett jättemysigt café här i Funkan. Blir en tidig kväll, vilket behövs eftersom jag har "det som jag förträngt" att lära mig imorgon. Besos


bridge over troubled water

Bilder från utsiktsplatsen i Ronda. Det var 100 meter ner! Det låter kanske inte så mycket, men det var faktiskt lite läskigt! Speciellt när vi såg några klättrare en bit upp på en klippa. Om jag minns rätt så har dalen (som ni inte riktigt ser) använts som fängelse innan.

bygg något vackert som krossar allt

Hola amigos!! Har haft en händelserik dag. Bussen till Ronda gick klockan nio i morse, och efter en och en halv timmes serpentinvägar var vi äntligen framme. Moa och jag mådde inte för bra den första timmen.. Dagen bestod i korta drag av fika, tjurfäktningsarean (som var riktigt fin, utsiktsplatser, shopping och slutligen Mc Donalds. Vid fyra var vi tillbaka på skolan och då väntade fika som några gulliga svenska tjejer, som bor här nere några månader, hade fixat. Vi hängde på skolan ett tag och efter någon timme drog vi hem, för att en halvtimme senare dra vidare till Miramar och titta in den svenska showen med dans och Pippi Långstrump! Nu sitter Moa och jag i min säng och bloggar som aldrig förr.. Lägger upp några bilder i taget för jag gillar inte långa inlägg. Pusss!!
Tuff kille (Johan aka Kalles kaviar) på Plaza de Toros
Försök till hoppbild..

here we stand worlds apart

och så älskar jag min pojkvän jättemycket.

cow shed

Har haft en rätt lugn dag. Skola till elva som alla fredagar, dock satt jag kvar till klockan tre för att skriva historiauppsatsen som är långt ifrån klar. Söndag = plugg. Efter skolan drog Sara och jag till gymmet, sprang 20 minuter och körde lite styrketräning efteråt, skönt! Hann snabbt hem för att snygga till mig lite innan vi drog till La Chispa som är en svensk restaurang här i Funkan. Var Tacobuffé för 5,5E värt! Några drog ut, men eftersom vi ska till Ronda imorgon bitti och bussen går klockan nio, valde jag att ta en milkshake istället. Vi hittade världens bästa ställe, som påminde lite om Cold Stone. Det fanns tusen smaker att välja på, gott! Efter milkshaken drog vi vidare till Baskin, ett jättemysigt café, och där satt Olivia, Siri, Sara, Karl, David och jag till kvart över elva. Nu ska jag försöka sova. Har fått svinont i halsen, men har fått några magiska piller av Maite så får hoppas på att de hjälper. Hörs förmodligen imorgon. Besos!

21:55

Har egentligen inget vettigt att säga, men känner mig tvingad att blogga ändå? Har väl börjat bli beroende.. hehe. Idag har jag inte gjort mycket för världen. Matte, klassråd och praktisk marknadsföring stod på schemat. Efter skolans slut hade vi gäststudenter ett möte med Lisa och Anna, två lärare, för att prata lite om säkerheten här i Fuengirola. Några killar har blivit rånade/misshandlade den senaste tiden, så vi igenom de viktigaste sakerna att tänka på när man är ute. Skolan ska också försöka få dit en polis som berättar om gängen som finns här runtomkring. (Mamma och pappa bli inte oroliga! Jag har mitt larm och går aldrig själv, det lovar jag!)
På lördag har skolan anordnat en resa till Ronda, en by uppe i bergen en och en halv timme härifrån, vilket ska bli jättekul. Skönt att se något nytt för en gångs skull. På söndag ska jag bara plugga engelska, 100 glosor och prov på innehållet i fyra kapitel. VEM GER PROV PÅ INNEHÅLL I BÖCKER? Och dessutom är kapitlena utdrag från skräckböcker, känns mycket viktigt (NAAAAAAAT). Har totalt fyra prov innan höstlovet, men när de är klara så får jag lata mig en vecka med familjen och Jens!! Ska bli hur skönt som helst. Nu ska jag öppna matteboken en stund, och sen sova. Är trött efter gymmet idag. Sara och jag körde Batuka = salsadans, men då jag verligen inte kan röra min höfter blev själva passet inte så jobbigt, så jag körde lite styrketräning efteråt. Gymmet har renoverats och fått nya maskiner! Skönt, var lite halvsunkigt innan. Nu har jag skrivit alldeles för mycket, så säger godnatt nu. Besos
Söta lillebror.

i paradiset

Hej allihopa!! Måste börja skriva på min historiauppsats, så ska bara kort berätta vad vi gjorde igår.
Moa och jag tog tåget från Fuengirola vid halvtolv, sprang till tågstationen för att hinna, jobbigt! Känslan i vaderna påminde lite om trapporna vid Sunds när man ser bussen och måste springa. I alla fall så hämtade Gaby och hennes mamma oss, och så körde vi upp till Hygerion, som är en liten resortort där Gaby bor. Hela området var jättefint, och framförallt städat. Fuengirola kan tyvärr vara rätt skitigt på vissa platser. När vi var framme fick vi en liten rundtur i deras hus, som förövrigt är hur fint som helst! Efter det lade vi oss vid poolen i tre timmar, för att sedan baka kladdkaka, gott! På eftermiddagen såg vi på "A Lot Like Love i Gabys 1,40-säng. Me gusta! På kvällen lagade vi Tacos, och sedan såg vi på svensk TV med Gabys mamma Desirée och syster Bea. Vi var nog där i elva timmar, och de var de bästa elva timmarna på länge! Det var jätteskönt att få komma bort från Fuengirola och se något annat, men framförallt så kändes det som hemma, då hela familjen var så gulliga och förstående. Här får ni några bilder. Historia och BodyPump väntar. Vi hörs senare eller imorgon. Besos.

Dia de la Hispanidad

Idag är det Spaniens nationaldag, vilket innebär att vi är lediga från skolan. Moa och jag tar tåget till Gabrielle om en halvtimme. Hoppas på att molnen försvinner så att vi kan sola lite idag. Vi stannar till ikväll och äter middag (tacos!!), och ser en film. Jättemysigt. Ska verkligen njuta av att vara i ett svenskt hem. Vi hörs imorgon istället. Besos

it's a rare man that understands the value of a perfect rose - Mary Alice

Paradise Hotel verkar inte fungera, men vad gör det när ett nytt Desperate Housewives-avsnitt finns. Ska göra en kopp te och sen gå och lägga mig. Sov så sött. Love you.

när du når höjder och platser som andra bara hade kunnat drömma om

Come Reza Ama. Denna film skulle jag vilja se just nu, men sådan tur har jag tyvärr inte. Den går på bio i närheten där jag bor, dock på spanska, men det borde jag kunna fixa, eller? En annan film som jag är riktigt sugen på att se just nu är The Holiday. Den är mysig och lite julig. Har vita och röda ljus tända på mitt rum så kanske är därför jag fick det infallet. Okej, Jude Law är också rätt snygg. Nu ska jag se om jag kan se ett avsnitt av Paradise Hotel. Skitprogram jag vet, men efter att ha stannat kvar på skolan till halvsju för mattens skull, och nu inte gå ut ikväll för halsens skull, så tycker jag att jag förtjänar det. Besos

plaza de toros

Idag är det den 10 oktober 2010, och idag har jag inte gjort mycket. Vaknade vid tolv, kunde äntligen sova ut lite. Gjorde min spanskläxa, och pratade lite med en fin Jens. Vid fyra bestämde Moa och jag oss för att gå ner till stranden någon timme och sova, men vi fick tänka om då det helt plötsligt hade blivit kallt och molnigt. Fika tänkte vi istället och började gå mot ett café som de flesta svenskar hänger på. På vägen dit stötte vi på några svenskar som skulle se på tjurfäktningen, och på den vägen hamnade även Moa och jag på en stenbänk inne på arenan.
Jag ska vara ärlig. Fyfan. Jag trodde aldrig att det skulle vara så hemskt som det var. Det var ren tortyr. Jag grät nästan när matadoren satte första spjutet i tjurens rygg. Jag ska inte beskriva mer vad som hände, ni förstår nog själva. De äckligaste var att tjejerna på bild 3 som utförde det hela, efteråt fick ta emot publikens jubel och blev hyllade. Tjurfäktning blir olagligt i Andalucien nästa år, tack och lov! Det sjukaste tycker jag är att föräldrarna tog med sina småbarn på detta och lät de se på. En kille på 8 år fick ett tjuröra och blev överlycklig. Ja, sjukt! Det enda positiva jag kan säga från den arenan är att endast en femtedel av arenan var fylld, så majoriteten av det spanska folket har väl fattat att det är djurplågeri.

the world is flashing by

Hola amigos!! Mycket har hänt de senaste dagarna, så ska försöka sammanfatta det i några inlägg nu. Igår gick Sara, Moa och jag till Miramar och kollade in affärerna. Kom hem med två nya nagellack, ett svart linne och en beige klänning = nöjd!
1. Moa och jag utanför Miramar, men Castillot (borgen) i bakrunden. 2. Zaras Home-affär. Fick helt plötsligt en idé om att inreda mitt blå rum lite mysigare, men ekonomin och tanken på vad Javi, min bror som egentligen har mitt rum, hade sagt satte tyvärr stopp. Kan alltid drömma. 3. Tjejer, vad sägs om att jag köper alla dessa nagellacken, 300 kr, och så målar vi varje nagel i en fin färg inför nyår? Som på midsommar!!

like the open seas and shores


Nu är det bara tre veckor tills jag får träffa mina älskade syskon igen.

raindrops

Titta vem som har satt på sig ett par jeans för första gången på 5 veckor (de passar fortfarande)! Moa, Sara och jag drar oss mot Miramar och kollar in shoppingen. Regniga besos från funkan!

fanta

Idag är det lördag och det regnar. Nu åskade det också. Just nu spelar mina favorittjejer match hemma i Sverige. Jag saknar dem och jag saknar innebandyn. Jag gillar mer mån-fre här än lör-sön, och jag tror att det beror på att jag är för rastlös. Sitter och tittar på Lost just nu. Moa vaknade (äntligen, haha) för en stund sedan så vi ska nog dra oss mot Miramar snart och kika runt lite. Hoppas att vädret blir bättre snart, annars blir det inte roligt att gå ut ikväll.

Finaste tjejerna i världen.

my crib

Kom på att jag inte har visat mitt rum för er. Här har ni det! Har nog aldrig bott i ett så manligt rum, men vad gör det när jag har mitt fina lakan och ljus från IKEA? Puss

walking on a dream

Hej på er!! Jag är på mycket bättre humör nu. Många har åkt hem denna helgen eftersom vi är lediga fem dagar och skulle tro att det var det som fick mig att få lite hemlängtan, men nu känns allt bra igen, skööönt! Idag har vi bara latat oss på stranden och fikat. Vid sex-sjutiden kom Moa och jag hem och då såg vi två avsnitt av OC, vi är beroende. Ikväll ska vi hem till en kille som bor här med sin svenska familj. Ryktas om att han har stort hus och pool, nice! Vi hörs imorgon, Besos från cillen!
Hattarna fick vi gratis när vi gick hem från stranden idag, soft!

8 oktober

Gymmet var inte öppet idag, och kommer inte öppna förrän på onsdag pga renovering. Jag är irriterad. Jag har hemlängtan och mitt humör är som en bergochdalbana. Ska gå upp och äta min andra frukost och bli på bättre humör nu. Vi hörs. Puss

*

En till bildbomb, men ni har inget val! Idag har Moa och jag varit med vår värdfamilj på en parad (bild 1, 3,4 och 5). Det var häst och vagn med damer i fina klänningar, musik från en musikskola och en hyllning till ett helgon. Det är riktigt kul att lära sig en ny kultur. Klart ibland blir det lite små missförstånd, men det brukar vi mest skratta åt. Bild 2 är tagen av Moa idag när vi gick hem från stranden, låg och degade där någon timme, innan vi satte oss på ett fik och pratade om allt och inget. Bild 3 är från igår när vi firade Cicci: Gabbi, jag, Moa och Malin.
Nu ska Moa och jag ut och träffa lite tjejer. Imorgon ska jag nog köra bodypump vid halvtio så blir en tidig kväll idag. Imorgon ska vi nog till Malaga och strosa runt. Besos till er mina fina vänner!

Booster ride

Denna karusell åkte jag igår. Håret flög och jag fick fjärilar i magen. Älskar den känslan.

feria

Har blivit väldigt mycket text på inläggen den senaste tiden, så ska låta bilerna tala för sig själva idag. Kan i alla fall berätta för er att den 5 dagar långa festivalen har dragit igång här i Fuengirola, och att igårkväll åt vi middag på en argentisk restaurang för att fira Cicci. Efteråt gick vi till Feria-platsen och köpte sockervadd och åkte karuseller, awesome. Besos

kött

Skulle egentligen har varit två fina ego-cam-bilder här, men blogg.se samarbetar inte med mig idag. Vi hörs imorgon istället. Ha en fin onsdagskväll allihopa. Puss på er!
Nu fungerar det igen, puss igen på er!

lov

Idag är det egentligen en vanlig onsdag, men för mig blir det helg eftersom vi är lediga imorgon och på fredag, och även nästa tisdag kom jag på. Sköööönt. Ikväll ska vi ut och äta för att fira Cicci. Vi ska äta på en kött-restaurang. Är riktigt sugen på kött. Allt jag äter här nere är sallad, fisk och potatisomelett, alltså inget kött. Har precis haft mitt första prov på fyra månader också, lite ringrostig, men det fick rätt bra tror jag. Nu ska jag plugga matte, hatar att jag ligger efter hela tiden. Usch... Vi hörs, puss på er finisar!


see the sunset in your eyes

Idag är det den 5 oktober, och idag tog vi klassfoto. Fotografen var väldigt annorlunda om jag får säga så. När jag skulle ta mitt enskilda foto pudrade hon min näsa och panna, och fixade till mitt hår... jag menar, vad är det? Detta hade hon även gjort med vissa killar, haha. Inte nog med det. Sedan berättar hon att förra året satt hon och photoshopade bilderna i flera timmar, och till en tjej som hade lite mörka ringar under ögonen sa hon att hon skulle redigera bort dem. Bra förebild!

Efter skolan hade jag min första gitarrlektion med Manú (kille från vår klass). Gabbi, Malin, Bea, Moa och jag har bestämt oss för att börja spela gitarr och idag satte vi igång. Har lärt mig C, D, E, F, G och A-moll. Tyvärr kan jag inte spela och få ett flyt i spelande än, men det kommer väl.
Idag tränade Sara och jag Aerobox, vilket ungefär är som BodyCombat i Sverige. Jag gillade det jättemycket, så ska försöka träna det varje vecka. Moa drog på bio för en halvtimme sen, Charlie St Cloud skulle hon se. Själv har jag företagsekonomi-prov imorgon, så jag måste plugga. Familjen drog ut för att ta en öl med grannarna så nu sitter jag här själv. Maite har gjort köttbullar till mig och sa att jag kunde lägga in en pizza i ugnen om jag ville ha mer mat. Ungefär som hemma, haha.
Har varit dålig på att ta bilder de senaste dagarna, men jag ska skärpa mig. Får bli en bild från Nellas avskedsfest så länge. Emma, Lukas, lillebror & jag.

un mes en Funkan

Hola mis amigos!!
Just nu skypar jag med Mart! Riktigt nice! Har egentligen inget vettigt att säga, men här kommer lite information om min dag.
  • Jag har lärt mig sevillana idag (folksdans från Sevilla), jättesvårt!
  • Ett par nycklar har hittat tillbaka till dess lyckliga ägare (jag).
  • Två råttor sprang in i skolan idag. (KAOS)
  • Jag har tränat Spinning idag för första gången i mitt liv. Sjukt jobbigt. Jag kommer inte kunna gå imorgon.
  • Idag firar Funkan och jag en månad tillsammans. Än så länge är vårt förhållande stabilt!
  • Imorgon ska jag börja spela gitarr tillsammans med Malin och Gabbi. Vi ska bli riktigt bra!
  • Just nu lyssnar jag på Big Big World, minns ni den låten!?
  • Jag köpte tändstickor på sen svenska affären idag så nu sitter jag här i mörkret med mina fina ljus.
  • Idag är det kanelbullens dag, men kanelbullarna var slut i affären så jag fick ingen.
  • Nu ska jag äta (är vrålhungrig), så vi hörs imorgon.
Besos
Bild på Sara och mig från förra veckan när vi gick till gymmet.

if I make you a promise that's a promise that I'll keep

Idag har jag nog pluggat i 6 timmar och då skojar jag inte (blir så när man skjuter fram allt). Trots det har jag inte börjat på matten eller företagsekonomin, men får göra det imorgon istället. Den kommande veckan har vi bara lektioner måndag-onsdag, för på torsdag börjar ferian (festivalen) här i funkan, och då är vi lediga!! Mina värdsystrar ska dansa flamenco, och Moa och jag ska äta paella, haha.
Nu kommer tre bilder som inte alls hör ihop, men tänkte ändå visa dem för er.
1. En av de första dagarna i Funkan, då vi drog ner till stranden efter skolan. (Mest för att göra er avundsjuka)
2. Grisben som familjen köpte igår. Fick en chock när jag gick in i köket. De skär av lite skinka och serverar det som tilltugg. Smakade en liten bit, men blev mest äcklad om jag ska vara ärlig.
3. Normalt sett så brukar det stå lättklädda tjejer utanför dansklubbarna, men igår så stötte vi på denna filur, vilket vi gillade mer!
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. BESOS!

they were pieces of a game

Min söndag kommer bestå av plugg och Lost, så vi hörs ikväll. Besos

swedish fish

Ikea var hur bra som helst. Det ser i och för sig ut exakt som i Sverige, men det kändes verkligen som att jag var hemma när jag gick runt bland alla möbler. Moa och jag gick runt och pekade på möbler hela tiden och sa att en sån byrå har jag hemma, och den stolen har min syster, och det köket har min faster..  men det var kul ändå! Köpte två fina ljus till mitt rum, ett vanilj och ett vinbär. De luktar jättegott. När vi betalt kom det bästa "La tienda Sueca". Jag låter bilderna tala för sig själv. Puss på er!


flashes before your eyes

Tre bilder från igår. Idag är det fyra veckor sedan jag satte mig på planet till Malaga. Tiden har gått läskigt snabbt. Idag har jag tittat på två avsnitt Lost, och skypat lite med Jens. Ska fortsätta med Lost en stund till tror jag. Vid tre-fyra ska familjen till Ikea så då hänger Moa och jag på. Idag har jag lite hemlängtan, så lite svensk mat och några värmeljus kommer sitta fint. Vi hörs senare. Puss på er!

RSS 2.0