snö

Hej alla goa glada och god jul på er!!
Har haft några sköna slappa dagar men är fortfarande rätt trött om jag ska vara ärlig.. Har hunnit med promenader, turer till gymmet, mellandagsrean (fyndade många fina saker) och häng med vänner. Tvätten är klar och livet börjar bli normalt igen. Idag har jag varit riktigt duktig. Pluggade först tyska i två timmar och sen skrev jag klart PMF-arbetet. SKÖÖÖÖÖÖNT! Har bara min psykologianalys kvar nu vilket känns rätt okej. Ikväll kommer Jens hem, happy Cill! Ska försöka mig på ett litet träningspass här hemma. Orkade nämligen inte cykla till gymmet själv idag.
Nu ska jag chilla lite. Hörs nästa år!! Hejdå!
Bilderna är från promenaden med Maria på juldagen. Huset och vår fina strand!!

Julafton

NU ÄR JAG I SVERIGE!!! Har haft två underbara dagar. Igårkväll mötte Ida, Malin, pappa och Adam mig på flygplatsen. Hemma väntade mamma, Emma, Maria, mormor och morfar tillsammans med riktigt god oxfilé och bearnaisås. GOTT! Idag har jag varit på gymmet (känner redan träningsvärken) och handlat lite julklappar med mamma och Malin. Kan inte fatta att det är julafton imorgon eller idag är det faktiskt.. Ikväll har Emma och Alices familj varit här och kört julklappsleken, alltid lika kul.
Nu sitter jag här i min egen gosiga säng och bara njuter. Har nog tvättat 40kg kläder idag! Annars är allt på topp. Det har snöat hela dagen och min gulliga familj har fixat mitt rum och det har blivit jättefint! Imorgon åker vi in till Malmö och firar jul. På tisdag kommer Jens hem. Livet är bra.

Moa

Inatt åkte Moa till Stockholm. Jag kommer sakna dig jättemycket!!! Jag saknar dig redan. Känns jättekonstigt att ditt rum är tomt och att det inte finns någon att kolla OC eller PH med. Jag hade sån tur, jag kunde inte ha fått en bättre värdsyster! Vi ses snart igen!
Min dag har varit allmänt seg. Sovmorgon där jag pluggade psykologi, Bridget Jones dagbok på engelskan, och sen psykologiprovet som faktiskt gick rätt bra. Matteprovet som jag fick tillbaka hade tyvärr inte gått lika bra.
Efter skolan drog jag hem till Linnea (som ska på samma plan som mig imorgon) en stund, och sen fikade vi med David. På vägen hem köpte jag en väska på Zara som jag velat ha sen första veckan jag kom hit.
Nu ska jag packa, duscha och kolla Lost. Kommer inte kunna somna ikväll.
VI SES I SVERIGE!!!
PUSS OCH KRAM

España

Jag har stött på ett problem. Mina väskor väger för mycket och jag vill inte betala för övervikt. Moas vägde också för mycket så vi tänkte testa att väga väskorna på badrumsvågen. Sagt och gjort, men vågen går sönder. Någon kabel är loss. Frågade då värdmamma Maite om vi inte kan låna grannens våg. Men grannens våg är också sönder. Maite berättar då att i Spanien så tycker man inte om att väga sig. Det är egentligen bara sjukhus som har vågar. De är jobbiga att ha hemma, de samlar damm och blir smutsiga eftersom de är lika låga som golvet. De är roliga de där spanjorerna.

3 dagar!!!!

Nu är det inte långt kvar tills jag får träffa dessa filurerna igen!!!! 3 dagar, det är ingenting!! Tänkte bara förbereda alla på att jag inte har någon färg alls på kroppen så att ni inte får värsta chocken sen!! Folk verkar tro att vi fortfarande ligger på stranden, men kan säga att så är ikke fallet. Senast jag låg på stranden var nog i mitten av oktober, två månader sen!! (Om man inte räknar med Teneriffa) Kan också berätta för er att det ösregnade konstant i 24 timmar igår och då överdriver jag inte. Verkligheten säger också att jag har spanskaprov imorgon och psykologiprov på tisdag. Har även en psykologisk analys som ska lämnas in men gör den på jullovet istället. Nu ska jag bege mig tillbaka till psykologin.
Min värdfamilj har fortfarande inte kommit hem. Kylskåpet är i stort sett tomt. Mackorna slut och yoggin med. Dumma dumma söndag. Vi hörs imorgon istället när jag är mätt och belåten!
Puss!

Burlesque


God bless Ikea

Ikea är bra ibland när det ösregnar i 24 timmar och man har tröttnat på att inte göra någonting. Idag har i alla fall Moa och jag druckit te hos Sara som flög till Stockholm idag. Tråkigt för oss, men kul för henne! Därefter åkte vi till Ikea, åt varmkorv och mjukglass, svingott! Kikade runt på Ikea en stund, provade sänger och hade det allmänt soft. Käkade lite till, denna gång tunbrörulle med lax!!! SÅÅÅÅÅ GOTTTTTT!!!!  Därefter drog Moa och jag till Plaza Mayor och kikade lite i affärer. Då det bokstavligen har regnat i 24 timmar i rad var det vatten överallt. Hamnade tillslut i alla fall på bion där vi såg filmen Burlesque där Cher och Christina Aguilera var huvudrollerna. Riktigt bra!
Moa och jag lyckades ta oss hem och nu har vi ätit en påse popcorn och chillat facebook. Ska sätta igång en film och sen sova. Vår värdsyster har ett helt kompisgäng här. Blev helt glad när jag såg att det fanns andra människor i lägenheten. Ni förstår inte hur frustrerande det kan vara ibland när man inte kan ta hem kompisar.
Jaja, hörs imorgon. PUSSSSSS!!!

jag kommer att sakna er

Hej alla bloggläsare.
Idag har varit en lite jobbig dag. Stora delar av det sköna Göteborggänget drog nämligen hem idag, däribland den underbara tjejen Cicci till höger. En hel del tårar, men vi ses snart igen i Götet vilket är jätteskönt.
Idag har jag varit i skolan, kollat Lost (som vanligt, love it!) och varit en sväng på Miramar med Johan. Blev två sista köp på Zara. Nu är jag klar, det lovar jag!
Moa och jag ska bege oss mot Baskin och fika med Sara och Ulrika som drar imorgon (jag gillar inte avsked!).
Vi hörs imorgon, besos!

5 days

Tänk att man kan sakna något så enkelt som svensk tv-reklam.

15 december

Två fina år med min fina pojkvän idag. Förrutom det har jag gått till skolan, haft noll lektioner, tagit bussen till Miramar, tittat på, men inte köpt kläder och slutligen pluggat lite med Cicci. Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon kväll ska vi (ca 70 pers) från skolan äta på en kinarestaurang som en liten avslutning på dessa fyra månader. Puss puss.

there is no place like home

Sitter och tittar på Lostavsnitt med orden i rubriken som titel, och jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Det finns inget ställe som är som hemma. Jag längtar tills nästa onsdag. Det ska bli så skönt så ni anar inte. Jag behöver få vara hemma. Cykla till Gya i mörkret, äta messmör på ost och krama min söta lillebror. Det kommer bli bra.

13

idag är det inte riktigt min dag. tur att milkachoklad finns på närmsta eroski i alla fall.

Lucia

Snart snart är jag hemma hos mina fina vänner. Om åtta timmar får jag se ett luciatåg. Skönt med lite svenska traditioner.

The Holiday

Nu ska jag vara lite social och se på The Holiday med min spanska familj. Den går på spansk TV och de kommer alltså prata spanska. Hjälp. Mig. Ska försöka förstå så mycket som möjligt i alla fall.
Imorgon är det årets kortaste dag och jag minns rätt. Idag har varit min kortaste dag någonsin. Såg ljuset i en timme, och sedan gick solen ner igen.
Puss på er!

Bilder från google.se

12 december

Hej allihopa!
Gårkvällen var jättekul. Skönt att få en bra avslutning innan jul! Vi hängde mestadels av tiden på Heavens Gate där det faktiskt fanns lite svenska turister och inte bara spanjorer. Jag ska vara ärlig, jag vaknade för 17:48 idag. Förstår inte hur jag kunde sova så länge. Skönt var det i alla fall, men känns jättefel att jag ska sova igen om 4 och en halv timme. Ska hoppa in i duschen nu och sen sätta igång med pluggandet. Imorgon är det Lucia på skola så vi slipper ha idrott. Har inte haft idrott på över en månad tack vare/på grund av alla spanska och svenska högtider. Vi hörs imorgon! Ha en mysig luciamorgon allihopa. Puss puss!

teenage dream

Bloggläsare, jag har för första gången i mitt liv satt på mig en byxdress! Känns som en pyjamas, vilket blir smidigt ikväll för då slipper jag byta om när jag kommer hem inatt. Nu ska vi ut och fira den sista helgen i Funkan innan jullovet. Vi hörs imorgn! Puss på er finisar!
HOPPAS ATT ALLA SOM ÄR PÅ STRANDBADEN FÅR EN RIKTIGT GRYM KVÄLL! LOVE YOU!

la familia

Första bilden är hela min spanska familj. Andra på Moa och mig framför Alhambra som är ett jätteslott i Granada.

favoritkillarna . .

Känner mig som tretton år igen. Efter idolfinalen som jag såg med ett gäng på den norska restaurangen Da Vinci har jag sedan klockan tolv suttit och tittar på gamla kärlekar (idoler). Klockan är lite över två nu, dags att sluta kanske.. Har hunnit med en hel del. Darin, Ola, Måns, Erik, Danny och Mattias. Minns när Malin och jag satt och grät ihjäl oss när det stod mellan Ola och Måns i en fredagsfinal. Malin hejade på Ola och jag på Måns. Alla fina Darin-affischer Malin hade går ju inte heller att glömma, och min önskar om att få en bild på Erik publicerad i Sydsvenskan åt Maria. Hahahahaha. Nu flabbar jag. Skönt att den perioden är över i mitt liv!

För att få alla att förstå vad det är jag snackar om så lägger jag upp några gamla godingar.




always together never apart, maybe by distance but never by heart

Hola todos mis bloggläsare!
Har inte mycket att säga om 9:e december. Var i skolan och hade matte. Fick gjort 4 uppgifter på 2h. Fyra G-VG-uppgifter. Känner mig sämst. Efter lunch hade vi praktisk marknadsföring och vi fick tillbaka proven. Det gick i alla fall bra. Annars hade jag nog inte varit på så bra humör resten av dagen. Efter skolan drog Javier och jag till läkaren för att kolla min hals. Var en mindre inflammation och ingen halsfluss, skönt!
Hemma igen snackade jag lite med Moa, mi hermana sueca que me gusta mucho, och sen duschade jag. Efter maten, lite PMF (praktiskt marknadsföring) och Paradise Hotel gick vi hem till Sara vid tiotiden. Var jättekul att träffa hennes familj. De var hur gulliga som helst och mamman babblade på om allt och inget. Moa, Sara och jag snackade lite om hur konstiga och roliga spanjorer kan vara ibland. Rätt skönt att kunna skratta åt det ibland även om de går en på nervern lite då och då.
Nu sitter jag här och klockan är halvett. Borde sova. Vill sova. Ska sova. Dock kan jag välja själv om jag vill till skolan imorgon. Har inga lektioner på fredagar, men har mycket att göra ändå så ska nog vara duktig och gå upp klockan åtta ändå (då slipper jag en halvtimmes promenad till skolan). Massa intressant information.
Nu hostade jag också, typ så att jag hade svårt att andas.
Just det, IDA, jag hittade precis en video jag aldrig sett innan. Kanske inspelad för två år sedan på en buss där vi är ca 15 tjejer och terrar en stackars kille. Påminn mig om den nästa gång vi pratat!!
Buenas noches! Hasta manana amigos!
Fin bild från google.

fräsch tjej

Tänkte bara uppdatera mina trogna läsare om det sköna och schtekiga livet i Funkan.
  • Jag sitter i min pyjamas. Och nej, jag har inte bytt om till den nu ikväll, det gjorde jag igårkväll och har helt enkelt inte orkat bry mig om att ta mig på något annat vettigare.
  • Har fått en ny häxblandning=medicin (smakar inte bra) av min snälla spanska värdmamma.
  • Min värdpappa ska ta med mig till läkaren imorgon... fruktar halsfluss... hjälp mig.
  • Jag lyckades förklara på spanska att jag ville till läkaren imorgn (pluspoäng)
  • Min värdmamma står just nu i köket och gör en till omgång citronjuice till mig. Snällt även om den inte alls är god.
  • Jag borde dricka upp den genomskinliga vätskan jag fick av henne innan hon kommer in så hon inte tror att jag bluffar och bara vill ha uppmärksamhet.
  • Jag halsade precis den genomskinliga vätskan. It better work!
  • Nu kom Maite med citronjuicen. I have work to do. See you later mates.
Pöss pöss
Genomskinlig vätska med [email protected]
Korkad svensk tjej som tror att det snöar i funkan....
Tjej som gör allt för att skapa lite julkänsla...

sjuker

Vaknade upp idag och mådde nästan sämre än igår om det nu är möjligt. Har i alla fall hittat en hemsida där jag kan se alla Lost-avsnitt utan att behöva vänta så det är så min dag har sett ut. Är nog inne på det femte avsnittet och jag sov till klockan tolv idag. Då förstår ni att jag knappt rört mig ur sängen idag. Halsen bränner, huvudet dunkar och jag kallsvettas. Usch. Fick en tablett av min värdmamma och så tvingade hon på mig en halsduk så nu svettas jag ännu mer. Fick precis ett glas citrondryck som tydligen ska hjälpa. Hon har pressat citroner från deras citronträd i Granada. Det. smakar. inte. gott. Men vad gör man inte för att bli frisk så man kan gå till mattelektionen imorgon?
Lost väntar. Är på säsong 4 nu. Spännande.
Puss från en sjuk cill.
En fin liten bildserie till er!

15

Hola amigos.

Idag sov jag till tolv. Riktigt skönt, men såklart vaknade jag upp med världens huvudvärk och ont i halsen. Känns som en början till feber, kul... Idag ska jag i alla fall till skolan och plugga matte och skriva klart Ciccis och mitt PMF-arbete. Får bli frisk ikväll istället. Det var allt jag ville säga. Puss puss!
Om 15 dagar kommer jag somna i denna sängen. Awesome!

every now and then I get a little bit nervous, that the best of all the years have gone by

Dagen har bestått av julbak hos Gabrielle och Bea!!! Det tackar vi för! Bakade lussebullar, pepparkakor, julmuffins och en marshmallows-kola. Mycket gott och jättemätta blev vi. Efter själv bakningen tittade vi på Love Actually. Kändes precis som Sverige. Hänga med sköna människor i en bekväm soffa, titta på en film, julpynt överallt, dricka julmust och äta goda lussebullar.
Vid åtta tog vi tåget tillbaka till Funkan och nu sitter Moa och jag med varsin dator i knät och ska nog se Paradise Hotel och OC snart. Imorgon är skolan öppen för de som vill plugga/hänga/baka, så ska dit och plugga. Har matteprov, spanskaprov och inlämning nästa vecka. Härligt! Idag är det 16 dagar till Suecia!! Me gusta mucho! Nu när det är så nära så längtar jag ännu mer, även om jag vet att tiden kommer gå väldigt fort, som vanligt här nere.
Nu ska jag ta tag i mitt liv och sätta på Paradise Hotel, hehe. Kan ändå inte göra så mycket annat ikväll.
Puss på er!

Malaga

Malaga blev jättelyckat. Berättar mer ikväll. Nu måste jag skyna mig, ska sitta på tåget mot Gabrielle om 50 min och ska hinna duscha först. Pusss pusss!!

Malaga - Granada

Nu beger Moa och jag oss mot tågstationen och tar tåget in till Malaga. Ska se staden och strosa runt lite. Sover där inatt, och imorgon bitti hämtar vår värdfamilj upp oss för att sedan ta med oss till deras hus i Granade. Granade är en bergsby som ligger under Sierra Nevada (skidby). Granada ska vara jättefint så ska bli kul att komma dit. Vi hörs imorgon kväll då jag är hemma. Puss puss!
Hittar otroligt charmiga bilder i mitt you-cam-album. Här är en.

Hibf Dj18

Estoy mirando Lost, me gusta mucho! Pero Charlie murió y estoy un poco triste. Hoy estuve en el colegio. Tenía clases de matemáticas y marketing. Después Cicci, Moa y yo fuimos a la tienda sueca para comprar los ingredientes para hornear brownies. En el colegio unas otras también horniaron y teníamos muy divertido.

Cuando Moa y yo llegamos a nuestra habitación vimos un docemental sobre dos geminis suecas que hicieron cosas tontas como andar en la autovía. Fueron atropellados dos veces pero sobrevieron. Después una de las mujeres disparó un hombre que quise que ayudar. No me gusta.
Después ví dos programas de Lost, y también hablé con Jens en skype. Le echo de menos. Pero voy a Suecia en veinte días. El tiempo va a pasar muy rápido.
A manana no tengo clases, y voy a dormir mucho. También quiero que correr, pero va a lluver... Cicci y yo vamos a Miramar para comprar regalos de la Navidad.
Este fin de semana será muy divertido. Moa, yo y unas otras chicas vamos a Malaga el sábado para ver la ciudad. El domingo mi familia espanola, Moa y yo vamos a Granada que es un pueblo en las montanas. Mi familia tiene una casa allí, y también vamos a ver la ciudad.
Mi ordenador hace sonidos extranos. Como un fläkt. No está bien. Voy a terminar este blogginlägg y digo buenas noches. Vemos pronto. Besos del arenque.
Mitt finfina lag som spelar sin sista match på söndag. Det suger att jag inte kommer vara där, men jag ska heja i Granada på söndag (ni som kan spanska förstår)!! Man brukar ju säga att man ska sluta på topp, och det kommer ni göra på söndag då ni köttar i Svedala!!! Jag ska hålla tummarna för er. Älskar er tjejer!!
För övrigt vägde jag mig igår. Det kändes inte så bra. Tänkte att ni ville veta.

RSS 2.0