something pretty

People, idag har det varit sol i Skåne!! Wohoooo!! Var ute och gick en och en halv timme idag. Det var nästan varmt. Var ute på bryggan där man vanligtvis brukar stå i bikini. Alltså nu vill jag ha sommar så mycket så det är galet. Och Funkan. Nu. NU. Nu. Längtar ihjäl mig till påsklovet, ska bli så gött och få träffa alla saknade funkisar igen!!
Under tiden vi väntar på att den 19 april ska komma kan ni lyssna på denna låten. Grymt. bra.
Fina vänner i somras.

27 januari

Vet ni vad jag kom på idag? Jag bor faktiskt på en ö. Även om den är konstgjord så bor jag på en ö. Detta märktes tydligt idag när bron inte gick att ta ner efter att en båt åkt igenom kanalen. Så där satt mamma, Malin och jag på ena sidan med gymmet på andra. Pappa satt på andra sidan med all mat med vårt kylskåp på sidan där vi befann oss. Great!! Fick vända så blev inget gymmande idag med Andreas, vår favorittränare. Sånt är livet!

IMORGON ÄR DET I ALLA FALL FREDAG!!
Puss puss!

jag skrev mitt namn i vattnet så att du vet var jag finns.

Jag älskar Lost. Har sett de fyra första avsnitten på sista säsongen idag. Jag vill inte att det ska ta slut. Kommer sakna att ha något awesome tvprogram att titta på när jag inte har något bättre för mig. Jag menar, titta bara på bilderna. Vad finns det att inte tycka om?
// Lost-nö[email protected]

svar på frågor!

vet du hur det är med bal om man går tredje året i Spanien?


Skolans gymnasieelever brukar ordna en bal i maj för alla på gymnasiet. Tror inte att det är skolan som står för det utan det är elever som fixar det själva. Balen var förra året vid en golfbana i Puerto Banos om jag inte minns helt fel. (Hittade en bild nu!)
Lärde du dig mycket spanska under halv året du var där?
Jag har lärt mig mer spanska, det som har utvecklats mest är det spontana vardagliga snacket och förståelsen. I och med att vår spansklärare inte kan svenska (hon försöker lära sig och sjunger svenska sånger i den svenska kyrkan, jättegullig) så är spanskalektionerna verkligen helt på spanska. I början kan det vara svårt att förstå allt, men du förstår oftast helheten. Efter tre månader så tänker du knappt på att det är spanska som pratas då du nästan förstår allt. Hur mycket du lär dig hemma hos din värdfamilj är väldigt olika. Hamnar du i en bra värdfamilj som är intresserad av att få veta saker om Sverige och som verkligen vill lära dig spanska så självklart lär du dig också mycket spanska hemma. Jag lärde mig nog mest spanska i skolan, men som sagt, olika för alla.
Är utbildningen bra på skolan :)?

Ja, den är som vilken vanlig svensk gymnasieskola som helst. De måste ju följa skolverkets regler. De lärare som jag har haft har varit hur bra som helst. Skulle gissa på att det är rätt eftertraktade tjänster på den skolan, så de har nog rätt många att välja på = bra lärare! Lärarna blir lite som din andra förälder där nere i och med att värdfamiljen inte alltid kan hjälpa dig med allt. Lärarna är verkligen jättegulliga och de stället alltid upp. Vi hade även en kontaktperson, Liza, som var den underbaraste läraren jag någonsin haft. Hon ställde alltid upp. Ville vi ha julbak på skolan, ja då fixade hon det! Du får helt klart en annan kontakt med lärarna i Spanien än i Sverige.

Hai

Har haft en grymt bra helg! Middag på Hai (åt sushi för första gången i mitt liv!!) igår för att fira Matildas 18-årsdag och sen hem till Amelie som hade fest. Riktigt bra kväll! Har precis sett klart ett avsnitt solsidan och ska nog sova nu. Är ledig imorgon och på tisdag, livet är rättvist ibland!
Puss puss!

*

Things turn out the best way for the people who make the best of the way things turn out

Lite kloka ord en fredagskväll. Tjejkväll väntar. Puss!

frågestund

På allmän begäran kör jag en liten frågestund! Den håller på hur länge som helst och jag lovar att svara så bra jag kan. Kan tänka mig att många undrar om jag någon gång varit en banan, och ja, det har jag!
BEVIS!

Yo no quiero agua, yo quiero bebida!

Hejsvejs!!
Från att ha fått en rätt så dålig start på dagen (syster råkade ha sönder min goda Abercrombie & Fitch-parfym R.i.p), så har kvällen avslutats rätt bra med matte. Nörd tänker ni, men erkänn att när man (för en gångs skull) känner att man fattar och kan matte, då är det en rätt go känsla!!
Svar till Anonym igen:
Jag går ett program som heter Samhälle Europa, och vad jag vet så finns det programmet bara på en till skola i hela Sverige så det är nog lugnt för dig. Något positivt med skolan i Fuengirola är att de ser dig som individ och inte dig som en medlem i din klass. Alla kommer med olika kurser i bagaget eller vad man nu säger, och bara för att två personer har gått Sam-sam i Sverige i ettan så behöver de inte ha läst exakt samma kurser. För de allra flesta så löser sig detta väldigt smidigt då det finns flera engelska, spanska, svenska och mattegrupper så de fixar ett schema som passar dig och din kursplan. På skolans hemsida står det att de har programmen Samhälle-samhälle, Samhälle-ekonomi och Natur-natur. Detta ska man nog ta med en klackspark. Går du något annat så går det säkert att fixa. Detta året var det nog 5-6 tjejer som gick Samhälle-media där nere och de läste någon kurs på distans istället. Det löser sig! Tips är att skicka ner din kursplan så de vet vilka kurser du kommer att behöva läsa där nere. Lycka till!! Kan nästan garantera dig att du kommer ha det bästa året i ditt liv där nere!! Kram
Nu när jag snackat om Spanien så känner jag ett rätt stort behov av värme, roliga utekvällar, kebab på hörnet sent på natten, spanska låtar som man sjunger med i även om man inte fattar ett ord, småyoggis, cola cao och alla goa funkanmänniskor. Puss på er!!
Har inte fotat så mycket i Sverige så ni får lite bilder från España så länge.
1.Moa
2. Sara, Malin och Linnea på vårt älskade Hollywood
3. Jag, Moa, engelske Sam och Elin i Malaga, sjukt rolig utekväll!
4. Malin, Linnea och Siri, också på Hollywood.


Gothia 2011

Här har ni världens bästa tjejer! Riktigt stolt var jag i söndags när vi åkte hem från Götet och Gothia. Tjejerna tog sig till kvarten i B-slutspelet men sjukdomar och skador satte tyvärr stopp i den matchen. Var riktigt kul att se tjejerna spela och jag blev rätt taggad själv. Får se hur jag gör med innebandyn nu i vår, har massor i skolan och annat som ska hinnas med...
Anonym frågade vilket år jag gick i Spanien och varför jag flyttade hem.
Svar: Jag läste andra året i Spanien och anledningen till att jag flyttade hem var egentligen flera stycken. Dels skolan som för min del fungerade rätt dåligt i Spanien då jag varje vecka hade lektioner som krockade. Detta då programmet jag läser i Sverige inte fanns på den svenska skolan i Fuengirola. En annan anledning var att jag kände mig rätt instängd och rastlös. Jag hamnade i en rätt liten lägenhet med 6 andra personer och kände inte riktigt att jag kunde sätta mig framför TVn när jag ville osv. En annan sak var att jag saknade min fritid i Sverige: träna, hänga med kompisar hemma hos någon och sådana normala saker som man inte alltid tänker på och uppskattar i Sverige. Sista saken var nog att jag kände att jag inte upplevde Spanien så som jag trodde jag skulle göra. Jag förväntade mig fler resor och att verkligen få se Spanien och inte bara turistorten Fuengirola, och i slutet kände jag att jag kan ju faktiskt åka ner efter studenten och se landet då. Det är nog mitt svar. Låter kanske jättenegativ till hela utbytet men så är det inte! Jag gillade verkligen att bo i Spanien och gå på svenska skolan, men det blev bara inte rätt för mig. Jag har fortfarande kontakt med många där nere och de flesta stortrivs!
Puss och kram!

16 januari

Hejhej!! Första skolveckan i Sverige är över, och det känns bra, men hade gärna haft några extra dagar med sovmorgon.. Livet rullar på i Suecia, har övningskört idag!!! Gick rätt bra faktiskt. Ska iväg till gymmet snart med mamma och Malin och pumpa lite på Bodypumpen. Ikväll väntar min psykologianalys som måste bli klar idag. Hör av mig senare med bilder och lite sånt trevligt från Sverige. Hoppas att ni har det bra i Spanien!! Jag saknar er mucho mucho!! FÖRRESTEN SÅ ÄR BILJETTERNA TILL FUNKAN BOKADE PÅ PÅSKLOVET!
Några av Moas fina bilder från Spanien. Lite värme hade suttit rätt bra nu!

New Years

När jag ändå är igång så tänkte jag att det är lika bra att blogga maximalt! Bilder från en lycka nyår hos Julia.

Gothia

Hej alla trogna läsare. Sorry för den obefintliga uppdateringen. Känns inte lika kul att bloggeliblogga i Sverige, men kanske skärper mig någon gång i framtiden. Har inte hänt så mycket sen sist. Har tränat lite, fikat med Malin och Sara i Malmö (ME GUSTA!) och åkt nya Citytunneln (inget roligt). Imorgon däremot drar jag till Götlaborg, Götet aka Göteborg. Ska coacha dessa härliga tjejer i Gothia Cup och är hemma igen på söndag. Börjar skolan på måndag så blir full rulle kebab frulle! Nu ska jag börja packa, ska på släktmiddag om en timme. Hörs på söndag kväll! Pusselipusspuss!

RSS 2.0