30 september

Skolan, stranden, gymmet och nu lite Idol. Det är min torsdag i korta ord. På lördag ska Moa och jag till Ikea med vår familj, det ser jag fram emot!! Har inte så mycket mer att säga just nu, så vi hörs imorgon. Puss!

everywhere to me

Om en halvtimme ska jag iväg och träna Body Pump med Sara, och jag är jättenervös för att jag inte ska förstå vad instruktören säger. Hoppas på att det är samma upplägg som hemma, men det vore nästan för bra för att vara sant. Vi har fått ett riktigt bra erbjudande där vi får träna hur mycket vi vill för 25 euro/månad om vi köper ett halvårskort, så kanske kör på det, vi får se. Kanske skriver lite mer senare ikväll om jag hinner. Besos
Bild från helgen

har slingat håret idag, fail = grönt ..

Det är reklampaus i Idol, och jag har allmänt tråkigt, därav de fina bilderna. Skola som vanligt idag, och efter det drog Cicci och jag ner till playan och solade, sköönt! Värmen är inte alls lika jobbig nu, det är också skönt så slipper jag löka så mycket, haha. I alla fall så kom Yasmin och Moa också ner en stund.
På lördag har jag bott i Spanien i en månad, och Fuengirola känns verkligen som hemma nu vilket är jätteskönt. Klart ibland längtar jag hem, men jag trivs verkligen här och jag ser ju er alla till jul!! Pusss så länge!

l o v e

Idag är det 35 dagar tills jag får träffa Jens. Det känns bra, för jag saknar honom jättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättejättemycket.
when I wake up you're never there but when I sleep you're everywhere

27 september

Jag kan titta på Idol live på tv4.se! Det räddar min annars tråkiga måndagskväll. Nu kurrade min mage riktigt högt. MAAAAAAAAAAAT skriker den. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid att äta så sent. Det jobbiga är att jag aldrig riktigt vet vilken tid det blir mat, och just nu skulle jag verkligen behöva en dusch, men jag får helt enkelt vänta med det tills efter maten. Nu ska jag läsa Dear John. Ska läsa en bok på engelskan och skriva en recension, och i och med att jag redan läst den boken och sett filmen ett antal gånger så blir lättast så. Man ska ju inte göra något svårare än vad det är! Nu ropar de att det är mat. Gött mos!! Pusss
Tycker att inlägg utan bilder är dötråkiga, så här är en av mina favoritbilder ävooor, den är Alices och den är sommar.
fina vänner

the dawn is breaking, a light shining through

Några bilder från helgen, den fjärde är från Marbella och skulpturerna är av Salvador Dali. Helgen bestod mestadels bestod av sol och bad. Vi hann även med en tur till Zara. Nu vet jag varifrån jag fått min "jag kan inte gå in på Zara utan att handla något"-gen från. Totalt sett tror jag att vi fick ihop 8 påsar, rätt bra jobbat! Kvällarna bestod av tapas på restaurangen Tipi Tapa. Gottttttt!
Idag har det varit vanlig skoldag, och när sista lektionen var slut gick Irma, Stina, Therese, Johan och jag till ett café för att plugga. Det gick inte så bra, så ska ta tag i det nu istället. Idag blev jag av med mina nycklar också, jättebra gjort. Förra måndagen var det mina joggingskor, måste skärpa till mig!
Besos!

need a second to breathe

Jag har haft en riktigt bra helg. Fylld med känslor, skratt och tårar. Nu ska jag packa upp min andra väska med kläder, och sen sova. Jag är hur trött som helst. Var rätt jobbigt att säga hejdå så snabbt igen, så gissar att min energi försvann där. Men det känns ändå bra. Nu är detta hemma och det är jag glad för. Vi hörs imorgon. Puss och kram på er!

only one can live

Jag vill se den NU NU NU!

24 september

Strömmen kom aldrig riktigt tillbaka igårkväll, så blev styrketräning på mitt rum istället!! Snabbspolade även igenom A Walk to Remember. Blir så när man är trött. Sitter kvar på skolan och väntar på att familjen ska hämta mig!! Slutade vid elva så har bara käkat och snackat lite med Ida på facebook, VÄRT! NU FICK JAG SMS AV MAMMA. DE ÄR HÄR!!! Vi hörs på söndag. Puss från er cill!

just nu

Har precis spenderat två timmar av mitt liv framför Skånefruar och Idol. Idag hade vi stranddag på stranden, och körde lite bollsporter. Idag har det regnat hela eftermiddagen. Jag gick hem i regnet i mina flipflops. Det var inte alls smart av mig, halkade ett antal gånger. Jag har blivit av med mina joggingskor. ARG! I och för sig hostar jag fortfarande, men jag vill hitta dem ändå. Imorse gick jag upp en kvart tidigare än vad jag brukar göra, eftersom vi skulle gå till skolan idag. Kl 07.45 är det mörkt här mina vänner. Fick deja vú-känsla på alla decembermornar då det är mörkt, kallt och jag bara vill tända en brasa. Försöker göra läxor, men det går inte alls bra. Nu gick strömmen också, tur att datorn går av sig själv. Nu gick den en gång till. Lyssnar på Lykke Li - Tonight, den är bra. Nu är strömmen tillbaka igen, och nu kom Band of Horses - No ones gonna love you, den är ännu bättre. Jag kommer ingenstans med engelskan så jag ska försöka träna på mitt rum istället. Haha, nu gick strömmen igen. Kom precis på att jag inte kommer kunna publicera detta förrän strömmen är tillbaka, smart.. Tydligen så använder Moa och jag lite för mycket elektricitet, för Marta kom precis in på mitt rum och släckte min lampa (strömmen är tillbaka), så nu sitter jag i totalt mörker..  Vi hörs imorgon istället, detta blev inget bra inlägg. Puss från mig.

there are certain people you just keep coming back to

Facebook fungerar inte på min dator. Min kväll är förstörd enligt mig. Egentligen är det nog det bästa som kunde hända, för jag har en massa plugg att göra, men jag vill in på fejan!!

Idag har det inte hänt så mycket. Satt kvar efter skolan och räknade matte i en timme. Mitt schema är lite speciellt, och lektioner krockar lite här och där, vilket gör att jag endast har 2h matte per vecka, medan resten i min klass har 4h. Måste därför plugga mycket själv (ni antecknar va? hehe). Kom hem runt 6-tiden, och då tittade jag på idol och sorterade alla papper jag har fått i min nya smarta mapp (sån med många flikar). Cool tjej! Lärarna snackar om miljön och hur viktigt den är, samtidigt som de ger oss tonvis med stenciler.
Nu ska jag fortsätta med pluggandet. Vill ha allt klart tills på fredag för då kommer mi familia!! JAG ÄR GLAD!
Elin har lagt ute lite bilder från min avskedsfest. Detta är en av mina favoriter. Den får mig att le för mig själv här i mitt ljusblå/vita rum (MFF)!!

the moments in life that lead us back home

Love is fragile and we're not always its best caretakers. We just muddle through and do the best we can. And hope this fragile thing survives against all odds.

Bild från flickr och filmen heter The Last Song. Texten kommer också från den filmen. Skulle vilja titta på den nu, men 16 sidor Företagsekonomi står i vägen. Imorgon ska nog Moa och jag till läkaren. Halsen har krånglat sedan jag kom hit, så är nog dags nu. Fick vitamin-tabletter av vår gulliga madre, så förhoppningsvis känns det lite bättre imorgon bitti. Sov så sött. Puss på er.

mina fina syskon

Sometimes you have to be away from the people you love, but that doesn't mean you love them any less, sometimes it even makes you love them more.
Om tre dagar får jag träffa mina saknade syskon, jag längtar ihjäl mig.

churros con chocolate

Började dagen med idrott, dock är lektonerna inte alls lika seriösa som i Sverige. På torsdag ska vi ha stranddag och då ska vi öva livräddning. För att få Mvg ska du kunna instruera andra, så det är bara att börja öva! Efter idrotten hade jag Cultura, ett ämne där vi läser om den spanska kulturen och lär oss i stort sett allting. Från traditioner och högtider till hur man dricker kaffe i Spanien. Vår lärare heter Elvira och pratar bara spanska. I alla fall så pratar hon mycket, och idag babblade hon på som vanligt och helt plötsligt reser sig vissa i klassen (förmodligen de som lyssnat ordentligt), och börjar gå mot dörren. Tydligen så hade hon sagt att vi skulle gå och fika och äta churros (ringarna på bilden). Precis när vi kommit fram till caféet börjar det åska. Svinhögt. Kändes som att du var i en biosalong och du hade värsta basen bakom dig. Kort därefter började regnet vräka ner och alla sprang in inomhus (stockholmare haha, nej skojar bara), men Gabbi, Johan, Filip, David och jag satte oss under markisen. Efter skolan drog Malin, Moa, Johan, Viktor, Johan och jag till ett mysigt café och där hänge jag till klockan sex. Kan också informera er om att jag har världens hosta. Det kliar i halsen något sjukt. Tror att det beror på att alla röker inne på restaurangerna och att jag helt enkelt fått lite för mycket av passiv rökning. Nu ska jag börja skriva min historiatext (bättre sent än aldrig), och sätta igång underbara Spotify. På fredag kommer min familj hit!! Åhh vad jag längtar, ni anar inte! Vi hörs, Puss från er cill

min humor idag

Maria Montazami, haha!

jag saknar kanelbullar


Dagen i bilder. Vaknade vid tolv, åt frukost och skypade med en fin Jens. Lunch (paella) vid tre och sen drog Moa och jag ner till stranden för att sola och bada med Johan och Viktor. Avslutade med att titta på Chelsea-matchen på ett fik. Nu väntas massor av plugg, och lite valvaka. Hörs imorgon. Adios amigos.

19 september

Cillen, Gabbi & Hjalmar igårkväll.
Har mycket plugg att göra idag, men först blir det lunch och någon timme på stranden. Vi hörs ikväll finisar. Love you.

Alex on the Spot

1. Gabbi, Madde, Linnea & jag  2. Malin och jag 3. Madde, Gabbi, jag & Johan 4. Moa och jag
Några bilder från igår. Nu ska jag gå och väcka Moa och så ska vi börja fixa oss inför kvällen! Puss.
Rubriken är låten jag lyssnar på just nu. Den får mig på bra humör när jag saknar mitt fina lag.

ticking clocks

Ny väska från Mango. Me gusta mucho! Priserna är mycket bättre än hemma, och i vinter kommer det bli ännu billigare, så ni kommer få fina julklappar i år! Om ni är snälla såklart! Mvh tomtens sill
Ett hallelujah moment skedde precis i mitt rum. Jag hittade ett djungelvrål i min godislåda, trodde att de var slut. Lycka.

lights go out and I can't be saved

Bjuder på en bild från gårkvällen. Kvällen var jättekul, men Sara och jag gick hem hyfsat tidigt eftersom jag fortfarande är lite förskyld och hon var trött. Just nu sitter Moa och jag i min säng och lyssnar på U2 - Beautiful Day (tänker på min saknade pappa när jag hör den låten). Sen ska ju Oskar se dem ikväll. AVUNDSJUK! Vår "bror" Javi är hemma för helgen, (han pluggar på universitet i vanliga fall), och det är väl det som händer i vår lägenhet denna dag. Ikväll ska vi nog ut igen skulle jag tro. Vi hörs. Puss på er, jag saknar er ska ni veta!

tjuvlyssnat.se (jag är trött och har inget annat för mig)


På tunnelbanan, röda linjen

En pojke ~5 skojar med sin pappa ~35.
Pojken: Man får inte luta sig mot dörrarna, då blir man diskad!
Pappan (knappar på sin mobiltelefon): Mmm…
Pojken: Du nuddade dörren! Du är diskad, ha ha!
Pappan: Mmm…
Pojken: Nu måste vi anställa en ny pappa.

 

Värnhemstorget, Malmö

En mamma ~30 och hennes dotter ~4 väntar på bussen. På kortsidan av busskuren sitter en stor reklamaffisch med Tele2-fåret. Dottern står länge och tittar fundersamt på fåret.
Dottern (pekar på affischen): Du mamma, är det inte min lillebror?
Mamman (ser förvirrad ut): Nej, men säkert någon annans…

 

Parkområde, Borås

En clown ~50 har precis avslutat sin föreställning då en pojke ~5 stegar fram till honom.
Pojken (spänner ögonen i clownen): Min pappa säger att du bara är här för att få jävligt lättförtjänta pengar…

 

Pågatåg mellan Malmö och Ystad

Tjej 1 ~20 (till sin tjejkompis i samma ålder): Jag tycker inte det är kul att gå på konsert längre. Så jävla pinsamt att se Winnerbäck och Kent. Hur gamla är de? Säkert 40. Pinsamt ju att de sjunger om hur vi känner det, fan, de får ju gå vidare med sina liv liksom.

 

Utanför Liseberg, Göteborg

En mamma och hennes dotter ~5 står i kön till Lisebergs entré.
Dottern (exalterat): Mamma, mamma, jag vill åka rulltrappan!

 

Lokalbuss, Töreboda

En kille och en tjej, båda ~15, sitter och pratar högt om killens ex-flickvän.
Tjejen: Vad hände då?
Killen: Hon blev sur och gjorde slut för att jag kallade henne för hora.
Tjejen: Men om man inte är det tar man ju inte åt sig.
Killen: Precis.

Besöksgruvan, Kiruna

En guide, ~25 år tar på sig en högtalarväst och förbereder sig för den engelskspråkiga rundturen i besöksgruvan. Han justerar ljudstyrkan.
Guiden: How is the volume? Is it good or should I screw up more?

 

Stormarknad, Kungsbacka

En kille ~18 säljer jordgubbar till två tanter ~70. Han har problem med att lägga ner jordgubbslådan i påsen.
Killen: Ni får ursäkta att det tar sådan tid, men jag måste använda all min fingerfärdighet till det här.
Tant 1: Det är lugnt, vi damer uppskattar fingerfärdighet.
Killen försöker kväva sitt skratt och får det märkbart svårare att lägga ner lådan.


Gågatan, Uppsala

Två tjejer ~16 pratar om vad dom ska köpa på stan.
Tjej 1: Asså jag måste verkligen köpa en ny Robert Pattinson-affisch, jag har hånglat sönder min gamla

 

Butik, Malmö

Två tjejer ~15 går runt bland underkläderna och pratar.
Tjej 1: Alltså verkligen, Becka, du har så jäkla snygga bröst! Helt… jag vet inte, runda? Som pingisbollar fast större.
Tjej 2: Tack, men de ser inte ut så här på riktigt utan min push-up. Utan den så är de lite platta och nästan hängiga. Som trianglar typ!
Tjej 1: Aha. Men typ runda trianglar!


let the rain fall down

Regnar öser ner utanför mitt fönster. Jag gillar det. Det känns som hemma.

mina vänner är de finaste i hela världen


Jag saknar mina fina vänner jättemycket. Blir jätteglad varje gång ni skriver! Speciellt glad blev jag när Ida skrev texten ovan, saknar min fina granne!
Idag har jag haft två lektioner, Matematik B och Praktisk Marknadföring, rätt okej faktiskt. Efter skolan drog Ellen, Johan, Cicci och jag till Miramar (stoooort shoppingcenter här i Fuengirola, två minuter från vår lägenhet!). Köpte en mörkblå kofta/jacka på Zara och en fin svart väska på Mango. Me gusta! Nu ska jag försöka köra ett halv bodypump-pass, och sen bege mig mot sängen. Imorgon har jag skola mellan 9-11, skönt!
Puss på er!


himmelsblått

Min pappa är på Swedbank Stadion och kollar matchen nu, liite avundsjuk. Själv har jag precis varit ute och sprungit 5km (stolt), och nu ska jag in i duschen. HEJA MALMÖ!!!!!!!

"det är inte alltid lätt att vara en fisk" - Jens

Fem nya medlemmar i min lilla samling. Köptes på marknaden som är i Fuengirola varje tisdag!! Finns hur mycket som helst. Ni hade älskat det!
Update: Har precis käkat middag. När Moa och jag kom hem från stranden vid åtta-tiden var ingen hemma, och inte förrän kvart över nio dök de upp. Anledningen var att Marina (15år) var hos tandläkaren för att ta av sin tandställning och det följde hela familjen med på. Idag har jag pratat mycket med min mamma Maite. Berättade vad mina berlocker betyder på mitt Pandora-armband, rätt bra gjort tycker jag! Det svåraste var nog att förklara att mina kompisar kallar mig Cilla/Cillen, vilket är arenque på spanska, och att Jens därför hade gett mig en fisk-berlock när jag skulle åka. Men hon verkade imponerad och sa att jag skulle prata jättebra spanska snart, rätt skönt så att jag inte är helt ute och cyklar. Nu ska jag sova (behöver det). Imorgon är det hel skoldag och slutar 15.20 tror jag. Puss och kram så länge.

soooooova

Nu ska jag bege mig till min inte så sköna säng (den är hård och har bara en kudde, har normalt 5-6 stycken hemma i Sverige..) och försöka sova lite. Konstigt är att här i Spanien så drömmer jag hela tiden, medan hemma i Sverige så händer det inte alls ofta. Imorgon ska vi i alla fall ha en självförsvarskurs, känns rätt bra i och med att lärarna har skrämt upp oss. Skypade med Jens innan och han berättade att de har nya bodypump-pass. JAG SAKNAR ATT KUNNA TRÄNA. Förhoppningsvis kan vi köpa gymkort denna veckan, hoppas. Körde ett hemmagjort bodypump-pass på golvet i mitt rum, ungefär 1x2m stort, kändes lagom desperat, haha. Hörs imorgon! Puss på er!

jag vet vem jag är när jag är hos dig

Två bilder från gårkvällen. Idag har jag träningsvärk i vaderna, det säger nog en hel del om hur mycket vi dansade igår. Det är jättevarmt inne på klubbarna, så vi har svettpauser då alla går ut, torkar svetten i pannan och sen är vi fit for fight igen! Idag har vi varit på stranden och bland annat spelat finns i sjön. Vågorna var jättehöga idag och det var strömt = röd flagg, och alltså inte mycket badande för min del. Efter stranden åt vi kebab, jag valde kycklingkebab, riktigt gott!
Ikväll har jag skypat lite med mamma, pappa och Adam, men även Hanna (min kusin som bor i USA)!! Riktigt kul att få prata med henne! JAG ÄLSKAR SKYPE! Det är världens bästa uppfinning. Dock är jag lite hes just nu, men ni får gärna ringa mig ändå. Nu ska jag träna. Ja, jag ska träna. Hittade ett par hantlar (?) under min säng, och tänkte varför inte? Så nu ska jag biffa upp mig, och sen gå och lägga mig, för imorgon bitti väntar gympa ute i solen, lökigt! Peace out. Love you all.

trötter

Gårkvällen var riktigt kul! Nu beger vi oss till stranden, hörs ikväll finisar!! LOVE YOU

en glad cill


(Otroligt charmig bild) Gabrielles mamma hämtar upp oss nu, och kör oss ner till hamnen där vi ska dansa hela natten lång (så länge mina, redan nu, trötta fötter orkar) Besos

happy birthday


Min fina vän fyller sjutton idag! Hade velat sjunga för dig, men med min hesa röst från igår och med min allmänt kraxiga/falska sångröst så blev det inget av det. Hoppas ändå att du får en jättebra dag! Pusssss, vi ses snart!

vi satt på gräset som växte i kapp med himlen

Gårkvällen var hur rolig som helst. Körde lekar på stranden och sen drog vi vidare till klubbarna här i Funkan. Stämningen var grym!! Idag sov jag till halvett, riktigt skönt. Har tagit ett dopp i poolen och läst lite i Camilla Läckbergs Sjöjungfrun, jag är fast. Vad vi ska göra ikväll har jag ingen aning om. Antingen utgång igen (de flesta är jättepepp på det), eller så kör vi en hemmakväll med Marabou och någon mysig film. Imorgon ska vi på bio i Miramar. Puss på er!

fiesta y siesta

Fiesta ikväll och siesta imorgon! Besos från Moa och Cilla

the everliving ghost of what once was


Idag saknar jag min fina pojkvän lite extra mycket.

fanta



Idag drar mitt sköna lag till Göteborg för att spela Björnslaget. Känns jättetrist att inte vara med (speciellt att inte få skrika fanta eller alla heter Glenn i Göteborg), men det är väl sånt man får ta här i livet. (Smaka fanta limón hemma, riktigt god är den!!) LYCKA TILL TJEJER! NI KOMMER KICKA ASS! Har haft min enda lektion (företagsekonomi A) idag, så ska nog bege mig ner till stranden snart. FE A är bara 50 poäng så vi kommer läsa den kursen på två månader = jag är ledig hela november på fredagarna! Det är soft! Adios amigos.


det verkar som om solen aldrig når

Två bilder från idag. Skola till tolv, och sen gick klassen runt i Fuengirola för att lära sig stan. Köpte isglass och sen drog vi ner till stranden som vanligt. Har skypat ikväll som vanligt, och nu väntar Biggest Loser! Imorgon ska vi ha strandfest för ettorna, vet inte om det blir som en inspark eller inte, men i vilket fall som helst så blir det säkert en jätterolig kväll. Hörs imorgon, ska försöka att inte bara lägga upp bilder på stranden, det känns lite tråkigt. Puss på er!

8 september

Dagen har inte bestått av några lektioner, vilket är himla skönt. Istället hade vi studieteknik, kost & kondition, att vara ung i Fuengirola och så fick vi våra skåp (överskåp). Slutade vid två och då drog Gabrielle, Moa och jag till stranden där vi träffade lite folk från samhälle & ekonomi. Vid 6-tiden gick vi hem. Drog nästan direkt vidare till Miramar som är ett stoooooort shoppingcenter här i Funkan. HM öppnar snart där!!! Lycka!! Tittade lite på Zara, men de har nästan bara höstkläder, deprimerande. Nu ska jag ta en dusch, och sen skypa med Ida!
Bilder från idag.

you want the sunrise to go back to bed

Skype är en himla bra uppfunning ska ni veta! Det är det enda jag gör på kvällarna här. Längtar inte till den dagen då jag måste börja plugga, (kompisar & pojkvän eller läxor, svårt val, hehe) Idag efter skolan drog vi ner till stranden som vanligt. Vid halvsju började Moa och jag bege oss hem. Postade ditt busskort Malin!! Köpte en klänning på Zara för 56kr och ett par skor på en spansk affär för 66kr. Riktigt nice!! Kan visa dem imorgon i en dålig webkamera bild. Ska inte bli någon modeblogg, proöööömiseee!!
Nu ska jag sova. Imorgon är sista inte vanliga skoldagen så ska njuta lite extra. Puss och kram på er!

postcards from far away

Hej på er!
Ska skriva kort för ska ha en hel del sportsliga aktiviteter imorgon ute i solen (behöver energi i form av sömn). Frukosten här är verkligen inget att skryta med, så sömnen är det jag får köra på. Vi äter småyoggis med chokladpuffar (25% socker) eller en jättevit toastmacka med sylt (med en hel del konserveringsmedel). Inget som gör att man håller sig mätt fram till lunch.. Och jag gillar ju mat, haha.
Hade första riktigt skoldagen idag. Mina två mentorer Rickard och Erik verkar riktigt bra. Rickard är idrottslärare och han påminner lite om Tor (min mentor och idrottslärare i Sverige), vilket är rätt skönt. Imorgon ska vi ner till stranden och ha aquathlon (simma och springa) och efter det ska vi ha ett spanskprov så att lärarna vet i vilken grupp de ska placera en, nervöst.
Har skypat rätt mycket sen jag kom hit, vilket gör att jag inte längtar hem så mycket, och det är ju bra! Men det känns ändå rätt surt att inte få följa med till Björnslaget detta året. Men lycka till tjejer, ni kommer kicka ass!!
Talk to you later mates. Puss, cillen saknar er!
Te echo de menos (Jag saknar dig)

everything is okay in the end, if it's not okay, it's not the end

Hej fina bloggläsare (Malin, Elin, Isabel, Ida & Jens)!
Har varit och kollat in skolan idag. Den är mycket större än vad bilderna visade, men ändå mysig. All personal är jättegullig, och vi har en kontaktperson, Lisa, som vi får ringa till 24/7 om något skulle hända eller om man bara har lite hemlängtan, vilket är jätteskönt. Efter skolan drog Gabbi, Moa och jag ner till stranden och solade i två timmar, och sen åt vi på en restaurang. Efter en stund kom tre svensk killar förbi, så de hängde med oss ner till våra solstolar (kostar 50kr så ska nog inte hyra varje dag, hehe). När vi kommer dit så ligger tre andra svenskar killar precis nedanför dem så snackade lite med dem innan vi fick skjuts hem av Gabbis mamma runt sjutiden. De svenska killarna berättade att på fredag så har vi nollning för ettorna på skolan. De är tio stycken mot tvåorna (80st) och treorna (ungefär 20 tror jag), så de kommer inte ha en chans, haha.
Glömde berätta innan. Strandpromenade här är 7km!! SJU KILOMETER FIN SANDSTRAND. Det är så fint så här!!
Min roomie Moa och Gabrielle
Imorgon börjar skolan 09.15, så ska nog bege mig till sängen snart. Puss på er!

vamos a la playa

Hola mis amigos!
Tänkte berätta lite om gårdagen. 04.15 gick jag upp, och ska jag vara helt ärlig så var det först då jag förstod att jag skulle iväg. 07.30 flög vi från Kastrup lite försenade (danskar). Vid elvatiden landade jag i Malaga och rektorn (Diego) på svenska skolan hämtade mig. I blörjan kändes det som att vara på semester, och då sa Diego att den första månaden i Fuengirola känns som en solsemester och det är först efter en månad som eleverna först efter en månad som du förstår att du går i skolan och att betygen faktiskt spelar roll.
Min padre Javier hämtade mig på skolan klockan tolv och då åkte vi hem och åt paella. Vid tretiden hämtade vi Moa, min roomie från Stockholm, och på kvällen gick vi ner till stranden och badade. Det är riktigt fint här nere. Strandpromenaden är jättelång och det är berg och öppet hav runtomkring oss.
Om en halvtimme kommer Gabrielle (klasskompis från Sunds) och hennes mamma och hämtar oss. Det är öppet hus på skolan idag, så vi ska dit en stund, och sen ner till stranden och bli bruna.
Lite saker om mitt spanska hem..
  • Du tar aldrig av dig skorna. Jag har börjat vänja mig vid att ha flipflops på mig, men har inte skor när jag hänger på mitt rum.
  • TVn är alltid på hela dagen, det behöver inte ens var någon som tittar.
  • Spanjorerna går och lägger sig jättesent, runt halvtolv varje kväll.
  • Vi äter middag vid nio, halvtio och då är det många olika maträtter med frukt som efterrätt.
Lite good to know information.. Nu ska jag iväg till skolan. Pusss!
Nyvaken..
och jätteglad
Lägg märke till den fina affischen på Shakira.. (inte jag som satt upp den)

flamenco

Detta är min nya lillasyster Marta som är 10år. Hon ska vara med och dansa flamenco på festivalen i Funkan som är i oktober. Tydligen så ska vi elever på svenska skolan också göra det, haha. Får väl se hur det blir med det. Klockan är elva, och jag har varit uppe i 19 timmar = trött cill. Ska sova nu. Puss och kram till alla där hemma!

estoy en Fuengirola

Framme i Funkan. 29 grader och sol, jatteskont ar det! Ska fixa internet till min dator sa hors vi senare. Puss


ärlighet respekt kärlek

Ahhhh. På lördag åker jag. Jättekonstigt är det. Känns fortfarande väldigt overkligt att jag ska bo i Spanien i nio månader. Jag försöker verkligen att packa, men det är alltid något som kommer i vägen (läs godis, musik, facebook). Det känns mer som att jag ska på semester en vecka, och det är nog därför jag inte bryr mig så mycket. Onödigt inlägg, men bara så ni vet.
UPDATE: 17,7kg väger min väska just nu (av 20 möjliga kilon). Bra tänker kanske ni. Då svarar jag nej, för jag har inte lagt i de åtta par skor och två neccesärer som också ska få resa till Funkan. Och de tröjor och shorts som just nu cirkulerar runt i tvättmaskinen. Inte bra alls.

life is good

Idag ska jag träna innebandy för sista gången på fyra månader. Känns lite tråkigt, kommer sakna alla mina goa teammates. Har varit på Sunds en sista gång, och nu ska jag fortsätta med packningen tänkte jag (är egentligen inte så mycket att fortsätta på eftersom jag inte börjat än). Puss.
Jag, coach Agge, Dessie, Alice, Malin

RSS 2.0