när tiden inte räcker till

Har nyss konstaterat att jag har 10 skoldagar kvar innan jag får jullov. Dock finns det ett problem. På dessa tio dagarna så ska jag ha historiaprov, matte-B-prov, psykologiprov, engelskaprov, spanskaprov, skriva en psykologisk analys och redovisa mitt PMF-arbete. 5 prov, en redovisning och en inlämning på 10 dagar. Dessutom började jag matte C idag, som vi tydligen bara ska läsa 2 timmar i veckan istället för 4. Detta betyder att vi kommer ha hunnit läsa 40-50 timmar matte C innan nationella i vår. Det är inte ens halva tiden av vad man totalt ska ha läst när kursen avslutas! Blir man trött på lärarna och skolan i sådana här lägen eller?
Jag är riktigt lack just nu, men istället för att skriva massa fula ord så lägger jag upp en söt bild på en kattunge som jag tog förrförra sommaren. Känner mig som en bättre männsika då.

en vanlig seg måndag

Det öser ner i Funkan idag igen. Hade adventstund i aulan och sen julfika i matsalen, och nu sitter jag här och väntar på att min första lektion ska börja (12.10). Segt. Ska ta tag i mitt liv och plugga lite. Börjar matte C idag också, två timmar. Slutar halvfem. Kan det bli bättre? Just det, jag har en halvtimmes promenad hem i ösregn. Gött.

Vi hörs ikväll om jag inte följt med resten av sillarna ner i avloppen. Eller drunknat i en vattenpöl eller något annat spännande. Puss!

kvar i något jag lämnat för länge sedan

Tänkte bara säga att Melissa Horn har än en gång räddat en annars tråkig söndagkväll. Rätt sjukt att bara några dagar innan jag åkte såg mina fina vänner och jag henne på Malmöfestivalen. Då var det sommar och solen värmde. Nu är det massor av snö i min trädgård där hemma. Det är i och för sig rätt bra det med så länge den stannar kvar hela jullovet. Jag måste förresten göra något med mitt hår. Antingen blonda slingor, mörkare slingor eller tona det mörkt. Jag vet inte vad jag vill. Tufft beslut liksom. Avgörande för min framtid, hehe.

Nej, nu ska jag ge mig in i psykologins värld.
Godnatt på er.


snö

Är det konstigt att man får hemlängtan när ens mamma lägger upp en så här mysig bild på facebook? Hoppas inte det. Idag ahr vi i alla fall varit i kyrkan, var både norsk och svensk präst. Fick lite kyrkfika och vi köpte även pepparkaksdeg där, gott!
Efter kyrkan drog Johan, Ulrika, Sara och jag till ett café och satte oss ner och pluggade en stund. Där har ni min jätteintressanta dag. Just nu så gillar jag inte att alla mina vänner där hemma har ett liv och inte sitter på skype eller facebook hel dagarna. Jag behöver höra lite skånska. Jag känner mig som den lilla ensamma skåningen här borta. Klart att jag saknar er lite också..  (Jag ljög, jag saknar er massor).
Nu ska jag bege mig in i Excel-värden och göra olika budgetar.
Soliga besos!!

första advent

Nu drar jag mot kyrkan. Ni läser rätt. Jag ställde klockan på 09.45 när jag gick och la mig halvtre igårkväll. Solen skiner i alla fall! Vi ska på en första adventsgudstjänst idag, mysigt hoppas jag. Efter det ska Sara, Ulrika och jag hitta ett mysigt café och sen plugga där. Vi hörs senare. Puss

why does it rain? (internt skämt som funkanfolket förstår)

Hej bloggen!!! Idag har det regnat kan jag säga. Jag har aldrig sett så mycket vatten på gatorna. Det kände som att vi hade rest till Thailand under regnperioden. Det var sjuuuukt mycket vatten..

Moa och jag bestämde i alla fall oss för att trotsa regnet och gå till Elola där Irma och Cicci spelade match. Vi mötte Sara på vägen, som var smart och hade på sig både regnjacka och stövlar. Matchen vann Fuengriola, och det var riktigt kul att titta även om jag inte kan så mycket om handboll.
Moa och jag har sett två OC-avsnitt till idag, och nu ska vi äta pizza till middag. Vid tio ska vi möte upp tjejerna i stan och träffa Irma och hennes syster som är på besök från Götet!
Vi hörs imorgon.
Bjuder på Saras bilder från julbaket igår, och regnet idag.
Ulrika & jag taggade inför lussebak!
Jul-fiskar/siller som Sara sa, haha!
Jag utanför kommunhuset. I Spanien satsar man!
Tro mig, det var mycket värre än så här!!

white light moment

Sitter här i mitt blå rum klockan halvfyra en lördagseftermiddag i pyjamas. Vaknade vid halvtolv efter att ha fått min skönhetssömn (?) i tio timmar! Igårkväll var vi på skolan och julpyntade och julbakade. Jättemysigt. Nu märker man verkligen att många börjar få lite hemlängtan, men det hör väl till julen antar jag.

Idag har Moa och jag tittat på OC. Det är vad jag har gjort idag. Känner mig riktigt produktiv idag. Därför ska jag hoppa ut pyjamasen och hitta något som ser någorlunda skapligt ut, och sen försöka fixa en budget i excel (wish me luck). Klockan fem ska Moa och jag titta på Ciccis och Irmas handbollsmatch. Jag är taggad på riktigt!! Är jag patetisk eller är det naturligt att jag saknar att spela matcher med mitt underbara lag?
Ta vara på snön där hemma nu! Spara gärna lite till jul också, det hade varit snällt av er. Se lite idol för mig också. tv4.se/idol låter nämligen inte personer i Spanien se programmen, diskriminerande? Svar: Ja. Jätteorättvist att min familj var på Malmö Arena igår och såg det live också.
Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv. Vi hörs ikväll eller imorgon, eller någon annan dag.
Pussar!
Min syster tipsade mig om Tove Styrkes låt White Light Moment, och jag har lyssnat på den om och om igen. Hon är riktigt duktig. Ska leta upp albumet på spotify och låtsas att jag har mina superbra högtalare som tyvärr befinner sig hemma i Sverige.

jag tror, när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än

Idag har jag haft en riktig skön dag. Hade mattelektion och gjorde ett prov i praktisk marknadsföring. Efter skolan var jag med på eventkommitéemötet där vi just nu planerar en nobelmiddag i december. Drog hem efter det och från klockan 18 till nu har webb-tv varit min räddning. Imorgon är sista dagen jag har lektioner på fredagar, efter det tar nämligen min FEK A-kurs slut. Skönt, men vet inte riktigt vad jag ska göra med den tiden.

Nu ska jag bege mig till sängen och sova gott i nio timmar. Det behöver jag. Imorgon ska jag försöka sticka ut och springa en runda. Det behöver jag nog ännu mer. Sorligt men sant.
Vi hörs imorgn eller på lördag. Puss från Cillen i Funkan.
Fick äntligen se en bild på köket där hemma. Malin sa att jag var riktigt töntig om jag la ut den i bloggen, men då får jag väl vara det. Hittade ändå ingen annan vettig bild just nu, och det finns säkert någon bloggläsare där ute som vill se vegeligelusarnas kök efter renoveringen. Annars kan ni låta bli att titta. P.S Om ni tittar i det tredje fönstret så tror jag att ni ser liiiiite snö!



22:22

Jag önskar mig något.

definitely unexpected

En mysig film som jag vill se just nu. Tummen ner för segt internet.

jag kommer hem igen till jul

Ja, jag lyssnar på Peter Jöback (låten i rubriken). Haha, men kände att jag behövde lite julstämning. En och annan Carola-låt har jag också hunnit med. (Anteckna) Även Amy Diamond. Vad är det med svenska julsånger? Kan man inte låta någon lite mer rolig få sjunga några julsånger, så blir de inte så tråkiga...

Mina värdföräldrar kom för en stund sedan in med en värmefläkt (jag jublar!!!). Den behövdes vekligen för just nu så sover jag i mjukisbyxor, tjocka strumpor, tofflor, t-shirt och en fleece, och jag fryser i det! Stenväggarna är iskalla så egentligen är det inte så konstigt, men det tar ett tag innan man vänjer sig och kan somna. Maite (min madre) sa att vi får ha igång de i 10-15 minuter för annars går strömmen. Efter två minuter gick strömmen, kändes inte så kul...

Jag är i alla fall riktigt sugen på jul nu. Dock har jag massor att göra innan jul, men när det väl är klart ska jag njuta av ett härligt lov. Sista provet kan jag nämna att jag gör den 21 december (flyger hem den 22:a), så lärarna kör på hela vägen. Mycket intressant information nu!!! På fredag är det i alla fall julpyssel och julbak i skolan på kvällen, och sen filmmys. Moa och jag ska gå! Hade förresten tänkt börja skriva på spanska i december här på bloggen, måste ju träna lite!!
Nu får ni lite bilder från förra julen.
1. snön i trädgården förra året  2. allmänt töntig bild, notera mitt ansikte (?) som har fått en lite annorlunda form 3. allmänt gullig bild på Adam som precis fått sin första mobil och ringer mig   4. allmänt fjortis/töntig bild på Malin och mig, men vi är ju rätt töntiga också.

Irre och Erre

Om en månad sitter jag hemma vid matbordet och äter en saftig köttbit med en god sallad, och lite bearnaisesås såklart. Tiden har gått sjukt snabbt här nere, jag har hunnit uppleva så mycket, och på söndag är det första advent!! Idag har Cicci, Johan och jag firat Ciccis och min namnsdag med mat på Da Vinci. Nu ska jag sätta igång med spanskan, segt, och sen ska jag försöka lägga mig i tid.

Har varit en rätt konstig dag. Idrotten blev inställd (var en viktig lektion för vi skulle köra friidrott i och med att vi har tävling i det på onsdag, men ack nej, så ska tävla i kulkastning utan att ha övat, lång parantes för övrigt) Skriver om meningen istället. Idrotten blev inställd då Rickard ville prata om fredagens händelse. Fredagens händelse var att 3-4 stycken blev rånade och 5 stycken blev misshandlade. Inget roligt!! Efter gympan hade jag egentligen Cultura, men har hoppat av den kursen. Pluggade istället lite matte och åt lunch fram till 12.10 då det var möte om fredagens händelse. Rektorn hade en väldigt arg ton och det kändes som att han skällde ut oss. Kul. Han sa bland annat att vi är mycket värre än förra årets elever. Det kan jag säga är dagens skämt. En tjej i trean (som bor här permanent), svarade då att förra året valde eleverna att inte berätta om sakerna som hänt för lärarna, medan i år har eleverna större förtroende för lärarana. Tyvärr tror jag att det förtroende sjönk rätt kraftigt idag. Några "smarta" tjejer i trean sa även att "om man dricker alkohol så får man skylla sig själv". Flera av de som var ute i fredags och råkade illa ut hade inte druckit. Blir riktigt lack när folk bara kastar ut sig såna saker.
Med mitt dåliga humör drog jag tillbaka till matsalen där jag skulle vara mattant och torka bord och sopa golvet. Skönt att ha det klart! Nu ska jag bli på bättre humör. Vaniljte, lite bra musik och sommarbilder lockar.
Besos
Två fina tjejer som alltid sprider glädje (vilket jag hade behövt idag). Jag saknar dem jättejättejättemycket.



AVOKADO

Dagen har bestått av OC, promenad till en borg här i Funakn, shopping på Miramar (nyårsklänning och två par högklackade för 630kr!!), en fika, och nu återigen OC. Notera första bilden!! Min värdfamilj köpte avokado idag! LYCKA! Nu ska Moa, Sara, Ulrika och jag titta på någon film i min lilla säng. Puss på er!

Harry Potter

Bilder från Harry Potter igår. Jag gillade filmen, även om den var rätt läskig. Dock orkar jag verkligen inte vänta till juli nästa år då den sista delen kommer ut. JAG VILL SE DEN NU NU NU!!
(nörd) Som ni ser på sista bilden så hade jag svenska potatischips (det ser ni iofs inte) och ballerina, riktigt gott!

det är skönt att spela så hög musik att man inte hör vad man själv tänker

Att vakna klockan tolv en lördagmorgon efter en grymt bra fredagskväll med Harry Potter och massor av Tacos är inte helt fel. Att då märka att värdfamiljen köpt advokado, och spendera några timmar med Moa och OC är inte heller helt fel. Nu ska jag hoppa ur min pyjamas, sätta på mig något mer fräscht, äta lunch och besöka Castillot (en borg i närheten av vår lägenhet), och sen ta en shoppingtur på Miramar. (JULKLAPPAR KANSKE?) Vi får se. Vi hörs fina vänner. Hoppas att ni hade det grymt bra på Strandbaden igår!!! Love you.
fin lillasyster, fin (enbent?)granne, och en cill
Jag tycker om er väldigt mycket tjejer!

ansiktsboken

Har precis fått uppleva känslan av att inte ha ett fungerande facebook på min dator. Det. Känns. Inte. Alls. Bra.
Ska ta tag i pluggandet istället. Tyck. Synd. Om. Mig. Tack.
Besos

these are the moments I'm gonna remember the most

Mycket händer just nu, både plugg och lite annat smått och gott. Blir därför inte mycket bloggande. Dock kom jag på att jag inte visat så många bilder från Teneriffa så här har ni mina favoriter. Idag räknade jag mina prov, inlämingar och redovisningar och kom fram till att jag har nio stycken innan jul. Ångest. Det blir ungefär två saker per vecka. Uschhhhhhh. Nu ska jag ta tag i plugget, så säger godnatt nu. Puss på er!


då föll allting jag trott var sant och jag vet att du kände likadant

Tre bilder från Madrid, som för övrigt är den finaste staden jag sett. Husen var hur fina som helst och hela staden var jättemysig. Vi kom fram på kvällen i fredags så hann bara med ett restaurangbesök, men på lördagen gick vi runt heeeeeeela Madrid och såg 14 olika sevärdigheter. Besökte även El Escorial som är ett gammal slott där alla Spaniens kungar tillbaka till 1500-talet ligger begravda i fina guldkistor. Kvällen spenderades på en fin restaurang med Gabbi, Johan och Bea.
Efter att ha åkt buss hela dagen och inte kunnat duscha (vi bodde på ett 2-stjärnigt hostal, inte fräscht) så är jag nu efter en lång dusch äntligen mig själv igen. Imorgon börjar en helvetesvecka för mig med två prov och en inlämning. Hade tänkt dra till gymmet imorgon och köpa nytt gymkort, men nu har jag blivit förskyld och halsen bränner. Inte bra. Ska sova riktigt gott nu så hörs vi imorgon.
Puss från Cillen.


feel

Jag är jättetrött. Räknade matte i tre timmar efter skolan idag och ligger fortfarande tre kapitel efter. Ångest. Imorgon drar vi i alla fall till Madrid över hela med skolan. Ska bli riktigt skönt att komma iväg från Funkan och se något annat. Dock är jag inte så pigg på den åtta timmars buss-resa som väntar oss imorgon, men vad gör man inte för lite fina statyrer och awesome shopping? Som jag sa innan så är jag jättetrött så jag går och lägger mig nu. Ska upp tio i sju. Det är riktigt tidigt. Besos från Funkan, vi hörs på söndag igen!

Jens och jag när vi vann en tennismatch på Teneriffa (utan fusk och allt!).

H&M

Min dag har varit väldigt bra! Började med att jag gick upp vid tjugo över sju, tidigt! Duschade, och sen smög jag in på Moas rum och sjöng lite kraxigt för MOA FYLLER ÅR IDAG! Hade även köpt frödinge kladdkaka på svenska affären så det blev vår frukost. Mådde lite illa sen, men vad gör det när det är svensk kladdkaka. Skolan rullade på som vanligt. Vid halvfyra var det Madrid-möte. VI SKA TILL MADRID PÅ FREDAG!! När det var slut drog Gaby, Bea, Moa och jag till den nyöppnade svenska godisaffären, köpte lite godis, och sen gick vi till en svensk restaurang "Tvillingarna" och firade ännu mer med toast, princessbakelse till Moa och morotskaka. När vi var mätte och belåtna drog Moa och jag vidare till HM!!! Jag är kär på nytt. DET VAR UNDERBART! Fick med mig tofflorna, halsduken och koftan. Hittade två mysiga koftor till, men de fanns bara i stora storlekar. Frågade en snäll kille som jobbade där, och när leveransen kommer på fredag så lägger han undan dem till mig! HUR SNÄLLT? Det har aldrig hänt i Sverige..
Nu ska jag plugga lite engelska. Smarta cillen glömde matte-boken i skolan och kan därför inte gör de tre kapitlena hon ligger efter. BRA DÄR. Ska ta igen allt imorgon. Pussssssss

M A N

Ni vet när man har sitt första matte B-prov någonsin. Det har precis öppnat en svensk godisaffär mitt emot skolan. Man köper lite godis, blir på bra humör och tror att man är smartare än vad man är. Gör provet, tycker att det går jättebra. Kommer hem. Upptäcker massa fel man gjort. Blir på dåligt humör. Börjar frysa. Äter mat vid tjugo i tio (HUNGRIG). Värdpappan säger till Moa och en att man inte får prata svenska vid matbordet utan att det får man göra på sitt rum. Man blir irriterad. Försöker prata spanska. Får som svar att i Spanien äter man kyckling med händerna och man känner sig jättedum när man sitter där med besticken i högsta hugg. Man blir ännu mer irriterad, känner sig lite misslyckad. Man går in på sitt rum, tittar på Ung och bortskämd och Paradise Hotel för att fördriva tiden. Man ligger i en konstig ställning, får ännu mer nackspärr. Man blir trött och tänker att nu ska man ska och lägga sig. Man gör inte det. Man skriver denna obetydliga text istället, för det är sånt man gör när man är på dåligt humör. Man skriver av sig. Man mår bättre då.
Lisbeth (min svensklärare i 9:an) lärde mig att det inte fanns något som hette "man". Hade hon sett detta så hade hon nog inte blivit så glad.. Nu ska jag lägga mig, om jag gör det, det får MAN se.

himmelsblått



7 oktober

Just nu skriver jag en argumenterade essay, och jag har valt att skriva om homosexuellas rätt för äktenskap. Hittade denna video precis. Vad tänker folk? Jag blir arg!!!
Malmö gjorde i alla fall mål för något minut sedan! HEJA HEJA!

MFF

Sitter med massor av plugg, och vill självklart ha lite chill musik till. Ska även lyssna på matchen med stort M idag. Vad tror ni händer? Spotify och Itunes sviker mig. Youtube sviker mig. Öhhh, jobbig dag. Ska i alla fall försöka börja på min engelska essay och få liv i Moa (hon sover fortfarande).

I fredags var familjen, Jens och jag på ett vattenpalats. Asnice! Detta var en av de läskigaste. Riktigt högt, massor av vind, brant stup och dessutom åker du i en tunnel och på andra sidan simmar hajar. Svinläskigt. Skiam Park hette stället, dra dit om ni är på Teneriffa!
Besos de Funkan
Cillen

det är inte så långt hem

Känns bra att komma från ett 28-gradigt Teneriffa till ett iskallt rum. Sitter med kofta, jacka och duntäcke.. Kommer förfrysa inatt, och bli såld som fryst sill. Okej, där kryddade jag lite (krydda = överdriva på göteborgska) Godnatt Sverige!!

om jag kunde stanna tiden


Jens ser lite plågad ut, men har tyvärr inte så många bilder, hehe. .
Just nu känns allting väldigt konstigt. Jag är tillbaka i mitt rum här i funkan. Malin och Jens sover i vårt hotellrum. Jag vill också sova där. Något positivt är att jag har fått ett duntäcke, och så kommer Moa förhoppningsvis hem snart. Imorgon har jag hur mycket plugg som helst, det är helt sjukt, ni anar inte. Så vi hörs imorgon kväll om jag överlever. Godnatt från Fuengirola

RSS 2.0